23948sdkhjf

Flere unge køber på afbetaling

Markedet for afbetalingsordninger vokser, og det er især mobilen, der bliver købt på den måde.
Der er en stigende tendens til, at især yngre generationer køber forbrugsgoder på afbetaling, og efter en årrække med advarsler om finansiering gennem dyre forbrugslån foretrækker flere unge nu at købe varer via afbetalingsordninger frem for at tage et lån.

Det viser en undersøgelse fra YouGov, der er gennemført for Forbrugerrådet Tænk og tager udgangspunkt i svar fra 1.003 danskere, skriver Berlingske .

- Vi kan se, at der er et marked for afbetalingsordninger, der udvikler sig hastigt. Hvis du går på nettet og vil købe en vare, vil du næsten i enhver sammenhæng blive mødt af muligheden for at betale afdrag i stedet for kontant. Det er et udtryk for en ny form for økonomi, og det er især de yngre generationer, der benytter den, siger Turf Böcker Jakobsen, der er projektchef på undersøgelsen og projektleder hos Forbrugerrådet Tænk til Berlingske.

Undersøgelsen viser, at 32 procent af de adspurgte har indgået en afbetalingsordning inden for de seneste fem år, mens 24 procent har taget et forbrugslån i samme periode.

Det er dog mobiltelefonen, som langt de fleste køber på afbetaling. Af de 32 procent, der har afbetalt en vare inden for de seneste fem år, svarer 62 procent af de 18-30-årige, at de har finansieret mobiltelefoner gennem afbetaling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094