23948sdkhjf

Møn siger farvel til plasticposer

Indkøbsposer lavet af majs skal erstatte plasticposer på Møn
Plasticforurening af verdenshavene er et stigende problem. Det gør de nu noget ved på Møn, hvor det lokale handelsliv i Stege skifter plasticposerne ud med poser, der er lavet af naturmaterialer og som er biologisk nedbrydelige.

SuperBrugsen Lendemarke og 11 andre handlene er gået med i projektet, med udlevering af foreløbig 25.000 nye poser der er fremstillet af majs, oplyser DR Sjælland.

- Majsposerne er 100 pct. biologisk nedbrydelige og er forsynet "Plastic Nej Tak", siger Elly Nielsen, formand for Møn Handelsstandsforening til DR Sjælland.

Møn og de omkringliggende øer Bogø, Farø og Nyord blev juni af Unesco udnævnt til Danmarks første biosfæreområde og derfor er de handelsdrivende gået sammen om at beskytte naturen ved at sige farvel til plasticposen og goddag til majs-posen.

- Vi vil gerne gå forrest og på den her måde kan vi som handelsdrivende gøre opmærksomme på at Møn er et enestående naturområde, som vi alle sammen skal passe på, siger Elly Nielsen.

Et direktiv, som Europaparlamentet vedtog sidste år, forpligtiger alle lande til, at landene skal være nået ned på et forbrug per indbygger på 40 plastikposer om året inden 2025. Plastik udgør 70 procent af affaldsforureningen i flere af de europæiske have.

Det er ikke kun Møn, der siger farvel til plastic. Discountkæden Lidl meddelte i sommer, at kædens danske butikker afskaffer plasticposer i løbet af 2018.

Plastik udgør 70 procent af affaldsforureningen i flere af de europæiske have.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313