23948sdkhjf

Rema 1000 på vej til Bryggens Bastion

Bach Gruppens store byudviklingsprojekt på Islands Brygge vokser med 97 ungdomsboliger og en Rema 1000-butik.
Med aftaler med KAB og Rema 1000-kæden om 97 almene ungdomsboliger og en dagligvarebutik tager Bach Gruppen endnu et stort skridt i planerne om at skabe Bryggens Bastion, et helt nyt kvarter med byggeri for fem milliarder kroner boliger og erhverv klos op ad Islands Brygge metrostation og Københavns Universitet.

Det skriver Bach Gruppen i en pressemeddelelse

- I februar indgik vi en aftale med det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der overtager 265 boliger og 2.500 kvadratmeter erhverv, som vi er ved at bygge. Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 milliarder kroner på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen.

Grønt boligkvarter
75 procent af arealet på Bryggens Bastion bliver anvendt til cirka 1.000 boliger – hovedsageligt lejligheder i familiestørrelse, men også by-/rækkehuse og ungdomsboliger.

Navnet Bryggens Bastion tager afsæt dels i bydelen Islands Brygge, dels i et militært øvelsesanlæg, Faste Batteri, som blev opført på grunden i 1700-tallet. Anlægget bevares som grønt område og bliver restaureret i samarbejde med Københavns Museum samt Slots- og Kulturstyrelsen – og får endda stillet kanoner op.

De øvrige 25 procent af byggeriet går til butikker, cafeer, institutioner og erhverv med mulighed for bl.a. hotel.

Byggeriet omfatter to tårne samt en række karrebebyggelser i varierende højde. Det samlede areal er på godt syv hektar eller cirka ti fodboldbaner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156