23948sdkhjf

Deleøkonomiske virksomheder har røde tal på bundlinjen

29 af 38 deleøkonomiske virksomheder havde underskud i 2016. Det viser regnskaber fra blandt andet Trendsales og GoMore.
De får meget omtale og betragtes af nogle som fremtidens virksomhedstype. Men penge har de svært ved at tjene.

29 af i alt 38 såkaldt deleøkonomiske virksomheder kørte med underskud i 2016. Det viser en opgørelse foretaget af Ugebrevet A4 på baggrund af de 38 virksomheders regnskaber. De 38 firmaer er alle kendetegnet ved at have en dansk direktør og/eller en hjemmeside oprindelig registreret i Danmark.

GoMore og Trendsales er kendt af mange danskere og er begge på listen over virksomheder med røde tal på bundlinjen. GoMore fik et minus på 11,1 millioner kroner før skat i 2016. Trendsales gav et underskud på 14,8 millioner kroner.

Størst underskud har dog Colego, der kom ud af 2016 med et minus på 25,3 millioner kroner. Colegos koncept er, at privatpersoner og virksomheder kan lægge en opgave op på Colego.dk.

Når så mange virksomheder, der er baseret på en internet-platform, har underskud, hænger det i nogle tilfælde sammen med, at de er under opstart. Det forklarer erhvervsøkonom og professor ved CBS Mark Lorenzen.

- De platforms-økonomiske virksomheder døjer med de samme børnesygdomme, som andre it-baserede opstarts-virksomheder ofte løber ind i, siger han til Ugebrevet A4.

Colego havde underskud i både ’15 og ’16. Det kan virksomheden godt holde til, mener salgschef Simon Uldall.

- Underskuddene skyldes, at vi har brugt mange penge på at markedsføre og brande os samt udvikle it-systemerne, siger Simon Uldall til A4.

Han forklarer også den dårlige økonomi med mange ansatte. Der er nu skåret ned på medarbejderstaben, som tæller 16 nu mod godt 40 for to år siden. Det har været nødvendigt at fyre.

- Vores forventning er, at vi i slutningen af 2018 eller starten af 2019, når et punkt, hvor vi giver overskud, siger Simon Uldall til Ugebrevet A4.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094