23948sdkhjf

Ønsker pantfri zone i Hirtshals

Trods nej fra ministeren arbejder byens erhvervsliv videre med planen.
Detailhandlen og erhvervslivet i Hirtshals ønsker at gøre byen til en pantfri zone, så byens mange norske turister undgår at betale pant på de øl og sodavand, de køber i byens butikker.

Det skriver Dansk Handelsblad.

En gruppe erhvervsdrivende i Hirtshals har sendt forslaget til skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Gruppen har beregnet, at pantfri handel i Hirtshals vil øge omsætningen i området med omkring 700 mio. kr. og skabe nye arbejdspladser.

Karsten Lauritzen vender imidlertid tommelfingeren nedad. Ministeren afviser i et svar forslaget, fordi det er vanskeligt politisk og juridisk at lave en pantfri zone i Hirtshals.

Læs også: Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Dansk Handelsblad har fået indsigt i ministerens svar. “En egentlig ordning, hvor der ikke betales pant, er efter vores opfattelse ikke en hensigtsmæssig løsning,” lyder svaret fra ministeren, der desuden skriver:

“Jeg kan tilføje, at vi fra dansk side gennem længere tid har arbejdet på at indgå en aftale med Tyskland, der sikrer pantbetaling, men samtidig giver mulighed for, at danske forbrugere kan returnere emballagen i Danmark og få pantbeløbet tilbagebetalt. Det arbejde er stadig i gang. Det er på den baggrund svært både politisk og juridisk at lave en pantfri zone i Hirtshals,” skriver Karsten Lauritzen.

Læs også: Børnetegninger øger donationerne ved flaskeautomaten

Ministeren henviser til den dansk-tyske aftale, som de to landes regeringer indgik i 2015, og som betyder, at kunder i grænsebutikkerne ved den dansk-tyske grænse på et tidspunkt i fremtiden skal betale pant for dåserne.

Fortsætter arbejdet
Det klare nej fra skatteministeren får dog ikke handlen i Hirtshals til at opgive planen om at indføre en pantfri zone.

Læs mere hos Dansk Handelsblad.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094