23948sdkhjf

Forbrugerombudsmanden politianmelder pibebutikker

To pibebutikker har reklameret for deres piber og andre tobaksvarer på sociale medier, men det er ulovligt at reklamere for tobaksvarer – også på internettet.
Forbrugerombudsmanden har politianmeldt to pibebutikker for at reklamere for tobak på social medier, skriver ombudsmanden i en pressemeddelelse.

De to pibebutikker har brugt Facebook, Instagram, Twitter, YouTube og LinkedIn til at markedsføre tobaksprodukter, fx ved brug af billeder og videoer af piber mv. samt brug af besparelsesudsagn såsom ”Save 30-50 %.”

Tobaksreklamelovens § 3, stk. 1, forbyder at reklamere for tobaksvarer og en overtrædelse kan medføre bøde. Loven indeholder en undtagelse for reklame for piber og cigarer i specialistbutikker, men undtagelsen gælder ikke på internettet.

Det er Forbrugerombudsmandens opfattelse, at den pågældende markedsføring udgjorde reklame i strid med loven. Forbrugerombudsmanden har derfor meldt de to butikker til politiet for overtrædelse af tobaksreklameloven.

- Tobaksreklameloven forbyder alle former for reklamer for tobaksvarer på internettet. Så må man naturligvis heller ikke reklamere for piber eller andet tilbehør til rygning på de sociale medier, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093