23948sdkhjf

Venstre vil tillade peberspray til butiksansatte

Ældre, butiksansatte og andre udsatte grupper skal, hvis det står til Venstre, lovligt kunne købe en peberspray. God idé, lyder det fra røverioffer
Dagens omsætning var i plastikposen og på vej i sikkerhed i bankboksen, da købmand Villy Hansen bliver revet omkuld bagfra.

En røver har udkig på dagens omsætning på lidt over 20.000 kroner, men købmanden har ikke i sinde at lade dagens omsætning forsvinde væk i den ventende Audi, så det kommer til en konfrontation.

- Havde jeg haft en peberspray, kunne jeg måske have gjort endnu mere end den modstand, det lykkedes mig at yde den dag. Jeg ville helt klart have brugt den peberspray, lyder det fra den i dag pensionerede købmand om røveriet for fem år siden.

Han er ikke i tvivl om, at forslaget, der kommer fra medlem af retsudvalget for Venstre, Britt Bager, er en god idé.

Det er der særligt en årsag til.

- Det er ingen hemmelighed, at dengang jeg efter jeg var udsat for røveri, anskaffede mig en peberspray. Du kan jo køre ned til Tyskland og købe det, så da en kollega spurgte, om han skulle købe med, sagde jeg ja. Det er på ingen måde unormalt, at folk med butikker har det i butikken, selvom det er ulovligt, fortæller Villy Hansen til TV2 Østjylland .

Tidligere - i 2016 - har blandt andet Dansk Folkeparti fremsat beslutningsforslag om at lovliggøre peberspray, men daværende justitsminister Søren Pind (V) og regeringen skød forslaget ned, da man var bange for det ville føre til ”falsk tryghed” og en ”eskalering af konflikter”, hvis alle over 15 år kunne hive en peberspray ned af hylderne i supermarkedet.

Dog var man allerede dengang åben overfor at se på en modereret udgave af en lovliggørelse.

Eksempelvis som i Finland og Sverige, hvor det mod godkendelse kan sælges til voksne.

- Jeg er tilhænger af en lovliggørelse af peberspray i det omfang, hvor vi kan sikre, at det kun kommer i hænderne på de rigtige mennesker. Her forstået på den måde, at det kan skabe tryghed for en gruppe borgere, eksempelvis ældre og erhvervsdrivende, der kunne være udsatte grupper i forhold til eksempelvis røveri, forklarer Britt Bager (V), medlem af Folketingets retsudvalg, til TV2 Østjylland.

Forslaget blev sidste år modtaget køligt af Socialdemokratiet, der i høj grad er kritisk i forhold til, hvilken effekt forslaget vil have i forhold til at skabe tryghed.

- Jeg læner mig op af politiets anbefaling, som jeg er enig i, at en hel eller delvis lovliggørelse vil skabe en eskalering af konflikter. Når kriminelle ved, at der potentielt venter dem et våben i et hjem/butik, så vil det ikke nødvendigvis afholde dem fra at begå indbrud/røveri. Det vil betyde, at de tager mere drastiske metoder i brug, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for indehaveren af pebersprayen, siger den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, til TV2 Østjylland.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313