23948sdkhjf

Odense: Kommunen vil lukke de sidste butikker i Læssøegade

150 meter eksisterende cykelsti skal gøres bredere, parkering fjernes og nu frygter de sidste butikker i Læssøegade i Odense, at det vil koste dem livet.
- Det kan ikke passe, at en stump cykelsti, der alligevel aldrig kan blive længere, skal ødelægge de få butikker, der er tilbage. Kommunen vil fjerne parkeringspladserne op ad gaden og så det bliver helt umuligt for vores kunder at komme til og fra, fortæller Hanne Hvillum, der ejer antikbutikken Denblaafasan.dk.

Sammen med de øvrige handlende og ejerne af bygningerne i gaden fik hun torsdag beskeden fra kommunen, der på sigt vil gøre det umuligt at fortsætte.

Den i forvejen 160 centimeter brede cykelsti, der starter noget efter krydset, skal gøres 40 centimeter bredere i begge vejsider på den korte strækning op til jagtvej, hvor villakvarteret starter.

Dermed bliver den en såkaldt supercykelsti. Men den korte stump, kan føres frem til krydset mellem Læssøegade og Hunderupvej - og den vil aldrig kunne fortsættes, hvor villaområdet starter.

Derfor undrer planen om 150 butiksødelæggende meter de handlende, som holdt møde om planen fredag:

- Jeg forstår ikke, at man vil bruge penge på et så håbløst projekt. Cyklisterne er i forvejen godt stillet med en god, bred cykelsti, hvor de endda er beskyttet mod den voldsomme trafik af den række af parkedere biler, der nærmest danne en sikkerhedsbarriere for dem. I stedet kommer de nu helt ud til trafikken uden noget skjold.

- Ændringen vil betyde at beboerne og kunderne mister deres parkeringsmulighed og butikkerne vil tabe omsætning. Det betyder, at vi på sigt kan regne med at vi må lukke og finde andre muligheder, forklarer Hanne Hvillum.

De forretningsdrivende vil efter deres møde fredag gøre indsigelse mod planerne. Kommunen har hverken informeret lejere eller ejerne af ejerlejlighederne i Læssøegade, og i følge oplysningerne til de forretningsdrivende er det heller ikke planen at beboerne skal høres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109