23948sdkhjf

Svane skal levere til typehusfirma: I stedet for Designa

Svane Køkkenet løber med en konkurrents kunde og indgår aftale med typehusfirmaet Eurodan om at blive eneleverandør af køkken, bad og skydedøre til cirka 500 nye huse om året.

Eurodan stopper dermed et flerårigt samarbejde med Designa, som fortsat leverer til aftalens udløb engang i 2018.

Spørger man hos Designa, så anfører direktør Erik Høj, at Eurodan er et strategisk fravalg.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde, men typehusbranchen er en presset branche, og det pres bliver lagt på leverandørerne. Vi bruger mange ressourcer på partner-setup, så for os er det en simpel beregning af, hvor vi bruger pengene rigtigt. Og lige nu har vi stort fokus på at vækste i Norge og åbner flere butikker, siger Erik Høj til Wood Supply.

Den opfattelse af ringe lønsomhed afskrækker ikke Svane-direktør Ole Lund Andersen.

- Vi er rigtige vestjyder hos os, så vi indgår ikke en aftale, uden at vi kan se, at der er en fornuftig økonomi, og det er der. Prisen skal selvfølgelig være konkurrencedygtig, men vi har en effektiv produktion og har startet en ny skydedørsfabrik, så vi er rigtig godt rustet, siger han.

Hos Eurodan-huse fortæller direktør Thomas Dahl, at man har foretaget et positivt tilvalg af Svane.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde, og har samarbejdet med Designa i mere end 10 år. Men fremadrettet synes vi, at Svane Køkkenet er det bedste match for Eurodan-huse. Deres værdier går hånd i hånd med vores. De har effektive fabrikker, gode produkter, et godt brand  og er konkurrencedygtige på prisen, siger han til Wood Supply.

Eurodan-huse er dansk og familieejet, og det ene af Danmarks tre store familiehus byggefirmaer.

I seneste regnskabsår 2016/17 var nettoomsætningen 759 mio. kroner, en vækst på 37 procent og resultatet før skat landene på 48,3 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093