23948sdkhjf

Her er hovedpunkterne i regeringens vækstudspil

Nøddeafgiften afskaffes, billetter til Storebælt bliver billigere og meget andet.
Regeringen vil hjælpe det danske erhvervsliv på en række punkter, som onsdag blev præsenteret i et vækstudspil.

Flere af forslagene har været luftet tidligere, blandt andet i regeringsgrundlaget.

Her er nogle af de vigtigste af udspillets 22 punkter:

* Aktieinvesteringer: Regeringen foreslår en aktiesparekonto efter svenske model, som er fritaget for beskatning på afkastet. I stedet beskattes værdien af depotet med 1,25 procent årligt.

- Samtidig vil man ændre vilkårene for beskatning af almindelig aktieindkomst. I dag beskattes aktieindkomst på op til 52.900 kroner med 27 procent og alt derudover med 42 procent. Regeringen fastholder skatteprocenterne, men vil hæve grænsen for den høje sats til 100.000 kroner.

* Storebælt: Regeringen vil sænke taksterne på Storebæltsbroen med 25 procent over en periode på tre år. Det øger mobiliteten i Danmark, men øger også broens tilbagebetalingstid.

* Nødder: Regeringen vil afskaffe afgifter på nødder, blandt andet fordi afgifterne er tunge at administrere. Det koster 180 millioner kroner.

* Kapitalkrav: Regeringen vil sænke kravet til egenkapitalen i et aktieselskab fra 500.000 kroner til 400.000 kroner. Danmark ligger i forvejen højt i forhold til EU-minimumkravet og kravene i vore nabolande.

* Forskerskat: I dag kan højtlønnede udenlandske medarbejdere slippe med at betale 26 procent i bruttoskat i fem år. Ordningen foreslås udvidet til syv år mod en stigning i bruttoskatteprocenten med ét procentpoint.

* Det blå Danmark: Sømandsbeskatningen udvides til også at omfatte personale på offshoreskibe, der blandt andet betjener boreplatforme og opsætter vindmøller. Det skal gøre danske skibe mere konkurrencedygtige i forhold til udenlandske. Samtidig skal tinglysningsafgiften for handelsskibe fjernes.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093