23948sdkhjf

Stor efterspørgsel på svanemærkede babyprodukter

Det er nu også muligt at svanemærke babyprodukter med tekstil, fx barnevogne, ammepuder, pusleunderlag, bæreseler og autostole.
Nu bliver det muligt at svanemærke flere af de produkter, som især små børn er i nærkontakt med, nemlig babyprodukter med tekstil.

Det skriver Miljømærkning Danmark i en pressemeddelelse.

- Kriterierne stiller skrappe miljø- og sundhedskrav til kemikalier i tekstil og fyldmaterialer. Det betyder bl.a., at det er forbudt at bruge stoffer, der kan fremkalde kræft, skade arveanlæg eller skade vores reproduktionsevne i både tekstiler, fyldmaterialer, plast og til overfladebehandling af fx metal og tekstil, forklarer Heidi Bugge, der er nordisk produktansvarlig for produktgruppen i Nordisk Miljømærkning.

En markedsundersøgelse udført af Nordisk Miljømærkning viser, at branchen er positivt indstillet over for udviklingen af de nye Svanemærke-krav.

Og flere nordiske producenter har fulgt arbejdet med de nye krav og givet input i løbet af processen.

Nordisk Miljømærkning har ligeledes undersøgt interessen blandt småbørnsforældre.

En forbrugeranalyse fra YouGov viser, at næsten 6 ud af 10 danske småbørnsforældre vil være mere interesserede i at købe en barnevogn, hvis den er svanemærket.

- Man skal træffe rigtig mange valg, når man bliver forældre. Og når man fx skal købe barnevogn eller pusleunderlag, kan det være svært at navigere, fordi der ikke er nogle mærkningsordninger, der dækker hele produktet med fokus på både sundhed og miljø. Vi håber derfor, at branchen vil gribe muligheden for at svanemærke en ny type produkter. For 85 % af danskerne kender Svanemærket - og især mange børnefamilier ser efter mærket, fordi det gør det nemt at træffe trygge valg for sine børn, og fordi det skaber tillid, at en uafhængig tredjepart har certificeret produktet, siger Heidi Bugge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172