23948sdkhjf

Arbejdsmarkedet i rekord: Nu er mere end 3 mio. til rådighed

Udviklingen udfordrer ifølge flere økonomer behovet for flere reformer på arbejdsmarkedet.
Arbejdsmarkedet har nu mere end indhentet det tabte siden finanskrisen og har udsigt til at vokse kraftigt de kommende år.

Det skriver Finans .

Udviklingen udfordrer ifølge bl.a. Jyske Bank behovet for at lave flere reformer.

- Udviklingen vil fortsætte over de kommende år, selvom vi ikke gør yderligere, siger Niels Rønholt, cheføkonom i Jyske Bank, til Finans.

- Fremgangen sætter derfor den politiske dagsorden om at udvide arbejdsudbuddet i perspektiv. Det økonomiske argument for at lave den slags reformer er der bare ikke, fortsætter han.

Efter finanskrisen faldt arbejdsstyrken ifølge Jyske Bank med 114.000 personer. Nu er den steget med 126.000 siden foråret 2013.

Mere end 3 mio. stod ifølge banken derfor til rådighed ved udgangen af 2. kvartal – en spids mere end rekorden på knap 3 mio. fra 2008.

Reformer af bl.a. efterløn, folkepension, dagpenge, kontanthjælp og SU vil ifølge de økonomiske vismænd lægge yderligere 150.000 personer til arbejdsstyrken fra 2016 til 2025.

Trods udsigten til fremgang vil regeringen fortsætte sin reformagenda.

- Jeg mener, at der er behov for reformer, så vi herhjemme bliver ved med at kunne imødekomme behovet for arbejdskraft. Vi skal ikke slå bremserne i, for det vil bl.a. gå ud over personer med svag tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Simon Emil Ammitzbøll til Finans.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094