23948sdkhjf

Claus Meyer åbner nyt projekt i New York

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Efter tre års arbejde og en investering på 20 mio. kr. har Claus Meyer åbnet endnu en restaurant i New York.

Projektet har været undervejs i tre år, men nu er restauranten, som samlet har kostet Claus Meyer i omegnen af 20 mio. kr. at stable på benene, endelig parat til at åbne dørene.

Søndag åbnede Claus Meyer i selskab med HKH Kronprinsesse Mary og under overværelse af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Joe & The Juice-stifter Kaspar Basse og Novo Nordisk-direktør Lars Fruergaard Jørgensen velgørenhedsprojektet og restauranten Brownsville Community Culinary Center (BCCC).

Det skriver FødevareWatch.

Selvom gæstelisten talte vigtige danske personager, og det hele lyder fint og flot, understreger Claus Meyer, at det handler om at hjælpe et amerikansk lokalsamfund, som har svært brug for det.

- Der har ikke været en restaurant herude, hvor man kan sidde og spise, i årtier. Det handler om at hjælpe mennesker og gøre noget godt med og igennem maden. Meyer har aldrig handlet om penge, det handler om at bruge maden til at gøre ting bedre, og jeg ville gerne gøre noget for samfundet, da jeg flyttede her til New York, siger Claus Meyer i et interview med FødevareWatch.

Et interview, som rutinemæssigt bliver afbrudt af glade ansatte og beboere, som gerne vil sige hej til ham. Og med et stort smil får mange af dem store kram af ham. Den høje danske mand er tydeligvis blevet accepteret af lokalsamfundet.

Læs også: Dansk sælger af foie gras savner nuancer i debatten

- Det var ikke let at komme herud som hvid mand i et ghettoområde næsten udelukkende med sorte. Vi skulle overbevise dem og bevise for dem, at vi faktisk mente det. At vi ikke bare ville smutte efter et år. Det har krævet enormt meget arbejde at få det her sted på benene, fortæller Claus Meyer.

Stedet er ikke alene en restaurant. Det er også et uddannelsessted, og konceptet er, at unge fra lokalmiljøet, som har haft et hårdt liv med ganske få gode chancer for at klare sig, kommer ind i et uddannelsesforløb i restauranten.

Læs også: Too Good To Go rykker til USA

Over 40 uger trænes og oplæres de som kokke, der laver mad til restauranten, er i bageriet og lærer at bage brød, samt servicerer kunderne som tjenere.

Udover køkkenfaciliteterne er der også et undervisningslokale, hvor de unge modtager undervisning i de første 10 uger af forløbet. Samlet er der ca. 36 unge i uddannelsesforløb hos Brownsville Community Culinary Center. Det nuværende hold er det tredje hold, som kører igennem programmet.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Salling Group vil ikke opfordre folk til at handle lokalt i påsken

Ny kampagne samler næsten alle aktører på dagligvarescenen i Danmark. Men Salling Group er ikke med.

Saftproducent bukker under for coronakrisen

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

Coop.dk åbner for levering til særligt udsatte

Folk i Storkøbenhavn, som på grund af corona ikke må forlade deres hjem, kan nu komme foran i køen.

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Coronakrisen sender salget af biler i bakgear

Nyhedsbrev

13.075 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Coop tilbyder sine lejere at udskyde betaling

Coops nye initiativ hjælper blandt andet andre butikker, servicefag og lagre.

Restauratør: - Vi fortryder det senere, hvis fiskehandleren lukker

Nemlig.com har ansat 200 – og vil nu doble op

Bager og gør rent - corona ændrer danskernes indkøbsmønstre

Netto vil skille kunderne ad ved kassebåndet

Nyt initiativ imod smittespredning skal udrulles inden påske.

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

Cigaretter bliver dyrere i dag: To ud af tre danskere bakker op

En stor del af danskerne bakker op om at gøre rygning dyrere. Højere pris kan nedbringe rygning, sige forsker.

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Nu står grænsehandlen helt stille: Næsten alle er sendt hjem

Madspildsbutikker øger omsætning med 40 procent under corona-krisen

Det skyldes blandt andet, at store supermarkedskæder donerer langt flere og mere attraktive varer end under normale omstændigheder.

Koncern bag to Michelin-restauranter i Danmark går konkurs

Efter flere år med underskud har koncernen bag restauranterne Kadeau drejet nøglen om.

Små bryggerier finder nye corona-veje

Taskforce skal fordele medarbejdere i dagligvarebutikkerne

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Dagligvarehandlen får lov til at holde åbent i to ekstra dage i påsken

Regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven.

HK Handel: Dispensation af lukkelov skaber utryghed hos butiksansatte

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Købmænd: Husk at handle lokalt - også i påsken

Regeringen har delvist suspenderet lukkeloven med henvisning til corona-krisen

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Minister afviser at ændre bagatelgrænse for tyveri af håndsprit

Kohberg lukker for bake-off

Ulovlige forhandlere sælger selvtests og medicin på nettet

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

Flydende panodil kan nu kun købes på recept

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Paragraf kan komme kriseramte erhvervslejere til undsætning

Løvbjerg leverer det bedste resultat i 12 år

Huslejen udeblev: Nu skal det gamle Bazar Fyn have nye lejere

City Vejle har skabt en handelsplatform til den hårde tid

1

Salget udeblev, men det fandt ejerne en løsning på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fra smugkig til ny kassevasker

En usikker tid for design- og modevirksomheder

Schneider Electric lancerer nye LK designstikdåser i høj kva

Sådan arbejder du hjemmefra uden besvær

Ubro SystemPac holder produktionen igang

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

EuroShop var en stor succes for CTcoin

Har du kunder i Nordtyskland?

Virtuelt tekstil event maj 2020

Corona Skilte og Folier?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Onlinekursus i Butikkens budget

Løsning til mennesker med kommunikationsvanskeligheder

Producent søger leverandører af læder

Solen skinner

Desinficerende ozonbehandling

Virksomhed søger Ethanol 96% til desinfektion

Til virksomheder med udenlandske datterselskaber

Stille i produktionen? Brug tiden på energibesparelser

HCS tilbyder transport af medicin og medicinsk udstyr

Forbered dig til din næste messe lige nu i disse Coronatider

Virksomhed leverandører af antibakterielle produkter

Danmarks største lagerførende trælastforhandler opgraderer

Spar tid og øg effektiviteten med PALOMAT®

Send til en kollega

0.156