23948sdkhjf

Claus Meyer åbner nyt projekt i New York

Efter tre års arbejde og en investering på 20 mio. kr. har Claus Meyer åbnet endnu en restaurant i New York.
Projektet har været undervejs i tre år, men nu er restauranten, som samlet har kostet Claus Meyer i omegnen af 20 mio. kr. at stable på benene, endelig parat til at åbne dørene.

Søndag åbnede Claus Meyer i selskab med HKH Kronprinsesse Mary og under overværelse af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Joe & The Juice-stifter Kaspar Basse og Novo Nordisk-direktør Lars Fruergaard Jørgensen velgørenhedsprojektet og restauranten Brownsville Community Culinary Center (BCCC).

Det skriver FødevareWatch.

Selvom gæstelisten talte vigtige danske personager, og det hele lyder fint og flot, understreger Claus Meyer, at det handler om at hjælpe et amerikansk lokalsamfund, som har svært brug for det.

- Der har ikke været en restaurant herude, hvor man kan sidde og spise, i årtier. Det handler om at hjælpe mennesker og gøre noget godt med og igennem maden. Meyer har aldrig handlet om penge, det handler om at bruge maden til at gøre ting bedre, og jeg ville gerne gøre noget for samfundet, da jeg flyttede her til New York, siger Claus Meyer i et interview med FødevareWatch .

Et interview, som rutinemæssigt bliver afbrudt af glade ansatte og beboere, som gerne vil sige hej til ham. Og med et stort smil får mange af dem store kram af ham. Den høje danske mand er tydeligvis blevet accepteret af lokalsamfundet.

- Det var ikke let at komme herud som hvid mand i et ghettoområde næsten udelukkende med sorte. Vi skulle overbevise dem og bevise for dem, at vi faktisk mente det. At vi ikke bare ville smutte efter et år. Det har krævet enormt meget arbejde at få det her sted på benene, fortæller Claus Meyer.

Stedet er ikke alene en restaurant. Det er også et uddannelsessted, og konceptet er, at unge fra lokalmiljøet, som har haft et hårdt liv med ganske få gode chancer for at klare sig, kommer ind i et uddannelsesforløb i restauranten.

Over 40 uger trænes og oplæres de som kokke, der laver mad til restauranten, er i bageriet og lærer at bage brød, samt servicerer kunderne som tjenere.

Udover køkkenfaciliteterne er der også et undervisningslokale, hvor de unge modtager undervisning i de første 10 uger af forløbet. Samlet er der ca. 36 unge i uddannelsesforløb hos Brownsville Community Culinary Center. Det nuværende hold er det tredje hold, som kører igennem programmet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078