23948sdkhjf

Optiker investerer stort i grøn stær

Ny teknologi skal opdage og følge udviklingen af grøn stær.

Optikerkæden Louis Nielsens afdeling i Taastrup har investeret et sekscifret beløb i en ny teknologi, der kan hjælpe med at opdage og følge udviklingen af øjenlidelsen glaukom, også kendt som grøn stær. Det skriver Lokalavisen Taastrup.

Den nye teknologi er en såkaldt synsfeltscreener, der kan opdage forandringerne i øjet samt følge sygdommen, når diagnosen foreligger.

Grøn stær kan ubehandlet føre til blindhed, og derfor er en tidlig diagnose og systematisk kontrol af sygdommen afgørende, siger chefoptiker Jacob Hansen fra Louis Nielsen.

- Simpelt fortalt kommer grøn stær oftest snigende med en gradvis nedsættelse af det perifære syn, og når man først selv opdager en indsnævring af ens synsfelt, er man som regel allerede så langt i sygdomsforløbet, at der er gjort permanent skade på synet, forklarer han til lokalavisen.

Udover screening af synsfeltet, tilbyder kæden også et almindeligt sundhedstjek af kundernes øjne. Ifølge kædens egne tal er der registreret 200 sager med enten syns- eller livstruende sygdom i forbindelse med et sundhedstjek.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078