23948sdkhjf

Spaniens sky tøjmilliardær øget salget betydeligt

Det går strygende for Inditex, der er ejet af verdens næstrigeste mand. Selskabet ejer blandt andet Zara.
Pengene fosser stadig ind for spanske Amancio Ortega, der ejer Inditex. Selskabet står bag store tøjkæder som Zara og Pull & Bear.

I første halvår øgede Inditex sit salg med 11,5 procent og nåede dermed en omsætning på 11,7 milliarder euro. Det svarer til 87 milliarder kroner.

Efter alle regninger var betalt, kunne selskabet notere sig et overskud på 1,4 milliarder euro.

- Inditex fortsætter med at udvide sin globale integrerede butik- og onlineplatform, skriver selskabet.

Ved udgangen af første halvår havde Inditex 7405 butikker i 93 forskellige lande. Specielt Zara dominerer og er med en omsætning på 7,7 milliarder euro i halvåret klart det største brand i Inditex' fold.

Og dermed også i Amancio Ortegas. Han er stifter og ejer af Inditex og er ifølge finansmediet Bloomberg verdens næstrigeste mand med en formue på 83,7 milliarder dollar.

Amancio Ortega er født af en jernbanearbejder i det nordlige Spanien i 1936.

I en tidlig alder fik han arbejde hos en skjortesyer, og i 1972 startede han et selskab, der solgte badekåber.

I 1975 åbnede han sin første Zara-butik. I dag er der over 2000 Zara-butikker verden over, og en stribe andre brands er kommet til under selskabet Inditex.

Inditex har klaret sig fremragende efter krisen. Det har givet selskabet en markedsværdi på 102 milliarder euro. Amancio Ortega ejer 60 procent af Inditex og derudover ejendomme for flere milliarder.

Den spanske tøjmogul er kendt for at være ualmindeligt pressesky. Indtil 1999 var der ingen officielle billeder af ham, og han har kun givet tre interview nogensinde.

Han er desuden kendt for at være loyal over for sit spanske lokalområde, hvor han stadig spiser med sine ansatte i kantinen og besøger den samme kaffebar, som han altid har brugt.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109