23948sdkhjf

Vi køber brugt som aldrig før

Danskernes handel med brugte ting på nettet og på markeder er steget markant, viser et nyt genbrugsindeks fra dba.
Genbrugsbølgen har fat i danskerne. Lysten til at købe brugte møbler, cykler, iPhones, værktøj og legetøj har aldrig været større.

Flere end hver anden dansker fortæller ifølge genbrugsindekset på websitet dba.dk, at de har købt eller solgt brugte ting inden for de seneste 12 måneder.

I samme periode har vi i gennemsnit brugt næsten 7.000 kroner på at købe andres aflagte ting.

Sidste år brugte danskerne cirka 4.500 kroner på genbrug.

- Det er blevet nemt at sætte sin brugte ting til salg. Du skal bare have en mobiltelefon, så du kan fotografere den gamle cykel og sætte den til salg på nettet, siger kommunikationschef Sofie Folden Lund fra dba.

På blot fire år er antallet af annoncer på internetmarkedspladsen steget med 88 procent. I 2013 var der godt 10 millioner annoncer på siden, mens der i 2016 blev oprettet 19,2 millioner annoncer på dba.

Også de fysiske markeder vokser. Torben Kahr står med sit forlag Kahrius bag markedslisten.dk, en hjemmeside, hvor alle markeder kan blive skrevet i en kalender, så købere og sælgere kan finde dem.

- Den er etableret for 12 år siden og har udviklet sig voldsomt, siger Torben Kahr.

Dba er ejet af den verdensomspændende handelsportal eBay, som kan oplyse om global vækst inden for genbrugshandel.

I løbet af de sidste 24 måneder er ebay.com vokset med 14 millioner aktive købere – til hele 171 millioner, oplyser Ebay.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109