23948sdkhjf

Ansatte: Chefen bruger ikke vores kompetencer

Næsten hver tredje medarbejder føler ikke, at deres leder udnyttet deres evner fuldt ud
En ny, stor undersøgelse, foretaget af vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad, viser, at næsten en tredjedel af danske lønmodtagere ikke mener, at deres kompetencer udnyttes fuldt ud i deres nuværende job.

- Jeg synes, tallet er overraskende og ærgerligt, for det indikerer i et eller andet omfang, at virksomhederne ikke er gode nok til at udnytte den enkelte medarbejders kompetencer. Men pilen peger i begge retninger, for det kan meget vel være, at medarbejderen ikke selv har lukket op for posen og fortalt om sine egenskaber, siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad.

Om undersøgelsen

Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden. Der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. De omtalte resultater vedrører Danmark.
Hun understreger at det naturligvis også kan skyldes, at medarbejderen mener, at vedkommende er i stand til at varetage en opgave - men at dennes leder er af en anden opfattelse.

- Hvis det er tilfældet, så er det lederens ansvar at give medarbejderen en uddybende forklaring, mener Nima Astanehdost.

Få talt om tingene
Rekrutteringsdirektøren peger også på, at det er væsentligt for ledelsen at få vendt alle sten, da det ellers kan få konsekvenser for virksomheden.

- Jeg mener, at det vigtigt, at der er en tæt dialog mellem medarbejdere og ledere omkring kompetencer. Føler man som medarbejder, at ens kompetencer ikke udnyttes fuldt ud, er det ikke særligt tilfredsstillende,
og vedkommende vil næsten helt sikkert ende med at kigge sig om efter nye udfordringer. I dag afholder virksomheder løbende medarbejderudviklingssamtaler, og det er oplagt, at man i det regi får talt tingene helt igennem, når det handler om medarbejderens kompetencer, siger Nima Astanehdost.

Danmark i midten
Sammenlignet med de øvrige 32 lande, hvor Randstad har gennemført undersøgelsen, ligger Danmark lidt under midten, lige før Sverige men et godt stykke foran Norge.

Lønmodtagerne i Japan er ifølge undersøgelsen det land, hvor lønmodtagerne føler at dres kompetencer udnyttes dårligst.

Randstad er en del af den internationale Randstad Group, der er verdens næststørste udbyder af HR-løsninger. I Danmark er Randstad landsdækkende med kontorer i Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112