23948sdkhjf

iPhone-euforien ebber ud efter nylanceringer

Efterspørgslen efter Apples nyeste iPhone er ikke, hvad den har været. Også i Danmark mærkes nedgangen.
To uger efter at Apple præsenterede de nyeste skud på stammen inden for iPhones, er tidligere tiders nærmest hysteriske trængsel efter at skaffe den nyeste telefon ikke, hvad den har været.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg. Også i Danmark mærker teleselskaberne en nedgang.

Apple præsenterede tidligere i september iPhone 8 på et stort anlagt pressemøde. Her præsenteredes også iPhone X, der dog ikke kan bestilles endnu.

- Der er stor efterspørgsel efter iPhone 8, det er der. Men den er - som man også ser i resten af verden - ikke så massiv, som det er set tidligere, siger pressechef hos Telia Rasmus Avnskjold.

Hos TDC er meldingen den samme:

- Forsalget er gået fint, men der er ikke helt så stor efterspørgsel og hype som tidligere, skriver Morten Høgh fra TDC, i en mail.

Også i udlandet er interessen svigtende.

Analysehuset Rosenblatt Securities skriver, at der blev forudbestilt 1,5 millioner iPhone 8 på den kinesiske e-handlesside Jd.com i de første tre dage efter præsentationen.

Langt under de 3,5 millioner, der blev bestilt i de første tre dage, iPhone 7 kunne købes.

Samme udvikling ses ifølge Rosenblatt Securities i USA.

Aktiemarkedet har været hurtige til at reagere på de svigtende forudbestillinger, hvor specielt taiwanesiske selskaber er ramt. Apple har nemlig en stor del af sin produktion i Taiwan.

Hon Han Precision Industries, der samler iPhones, har oplevet et fald i aktiekursen på 9,4 procent siden lanceringen af den nye iPhone. Pegatron, der laver komponenter, er faldet med 15,4 procent.

Apple selv er faldet med 6,6 procent. Dermed er selskabet dog stadig astronomiske 785 milliarder dollar - 4883 milliarder kroner - værd.

Både Rosenblatt, TDC og Telia vurderer, at det faktum, at iPhone X også er på trapperne, kan spille ind.

Den vil koste op mod 10.000 kroner i Danmark. Apple har dog beskrevet den som telefon, der sætter tonen for de næste 10 års smartphones.

- Vi regner med, at nogle venter for at se iPhone X, der allerede er stillet kunderne i udsigt, skriver TDC.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078