23948sdkhjf

Adidas anklages for at bestikke basketballtalenter i USA

Det tyske sportsmærke nægter at have kendt til, at topleder angiveligt har bestukket basketballtalenter.
Ti personer, deriblandt en topleder i sportstøjmærket Adidas, er blevet anklaget i en sag om bestikkelse i amerikansk ungdomsbasketball.

Angiveligt har en række unge basketballtalenter modtaget penge for at vælge bestemte skoler, skosponsorer, agenter og andet.

Anklagemyndigheden siger, at mindst tre gymnasiespillere har modtaget op til 150.000 dollar for at tilmelde sig to universiteter. Ifølge nyhedsbureauet AP er der tale om universiteterne Louisville og Miami.

De store sponsorater er ifølge anklagerne betalt af penge, som er leveret af Adidas.

Nogle af pengene gik ifølge anklagerne til atleter og deres familie. Andre gik til trænere, der skulle bruge deres indflydelse til at sende spillere i en bestemt retning.

Adidas' leder af sportsmarketing inden for basketball, James Gatto, er anklaget i sagen.

Den tyske tøjgigant har udsendt en pressemeddelelse, hvor det nægter at kende til nogle ulovligheder. Adidas lover desuden at samarbejde med myndighederne.

Gatto er anklaget for at ville sende 100.000 dollar til en spillers familie. Det er angiveligt sket, for at sikre at eleven skulle stille op for University of Louisville og skrive kontrakt med Adidas, når han blev professionel.

Adidas sponsorerer basketballholdet på University of Louisville.

Spillerens navn er ikke blevet frigivet, men AP mener at vide, at der er tale om stortalentet Brian Bowen.

Efterforskere siger, at Gatto blandt andet er blevet aflyttet, mens han snakker med en træner fra University of Miami.

Her diskuterer de to, hvordan man skal tilbyde en anden spiller 150.000 dollar, for at undgå at han skriver kontrakt med et andet tøjmærke.

Trænerne, der er blevet tiltalt, er Chuck Person fra Auburn University, Emanuel Richardson fra University of Arizona, Tony Bland fra University of Southern California og Lamont Evans fra Oklahoma State University.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094