23948sdkhjf

Børnemøbler på stribe overtræder EU's sikkerhedsregler

Flere test afslører fejl i børnemøbler, der kan være farlige for små børn.
Ni ud af ni køjesenge dumper i en test, som det svenske svar på Forbrugerstyrelsen, Konsumentverket, står bag.

Det skriver Politiken lørdag.

Sengene lever ikke op til EU's sikkerhedsstandarder.

Fejlene i sengene er en del af et større billede af et marked, der ofte overser børns sikkerhed, skriver avisen. Det sker, selv om markedet omfatter regler og standarder for, hvad udstyret skal leve op til.

- Efter nogle år, hvor sikkerheden i produkterne blev bedre, er der nu begyndt at dukke barnesenge, pusleborde og høje stole op på markedet, hvor sikkerheden ikke er tænkt ind, siger Helen Amundsen, ekspert i produktsikkerhed ved Forbrugerrådet Tænk, til Politiken.

- Jeg frygter, at det kan betyde, at antallet af ulykker med småbørn kommer til at stige igen, tilføjer hun.

I marts 2016 afslørede en test af 50 tremmesenge og weekendsenge i EU, at 92 procent af weekendsengene fejlede. Det samme gjaldt 90 procent af de almindelige tremmesenge.

Samtidig er man siden 2010 stoppet med at føre statistik over antallet af ulykker, så ingen kan vide, om antallet af børn, der kommet til skade, stiger eller falder.

Lars Jeffers-Hansen, som er sektionsleder og testansvarlig i Teknologisk Instituts møbellaboratorie, mener, at for mange producenter slækker på kvaliteten.

- Mange forbrugere tror, at de varer, de kan købe på markedet, er testet og sikre. Men producenter og importører har ikke pligt til at teste dem. De skal bare stå inde for, at de er sikre. Og det er langtfra altid, at de er det, siger han til Politiken.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187