23948sdkhjf

Elcyklerne stormer frem

I august måned var der allerede solgt lige så mange elcykler i Coops butikker som hele sidste år.
Du kan lige så godt vænne dig til at blive overhalet op ad bakkerne, for salget af de eldrevne cykler går kun én vej – op.

I august 2017 er der allerede købt flere elcykler i Coops butikker end i hele 2016. Elcykler står for 13 procent af alle solgte voksencykler, og det svarer til, at lidt under hver 8. cykel, der sælges, er med elmotor.

Det viser salgstal fra Coop, skriver Samvirke.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, ser udviklingen som en generel tendens:

- I hele cykelbranchen oplever vi en voksende interesse for elcykler. Det flugter også med den europæiske udvikling, hvor salget af elcykler stiger, og i for eksempel Holland er andelen af elcykler helt oppe på 40 procent, siger Klaus Bondam til Samvirke.

Cykler længere på el
Klaus Bondam er positiv overfor elcyklens øgede udbredelse. Han mener, den ekstra støtte, som elmotoren giver, kan være nøglen til at få flere til at lade bilen stå til fordel for cyklen.

Samtidig giver de ekstra kræfter folk overskud til længere cykelture:

- Elcyklen åbner op for, at folk cykler længere afstande. Smertegrænsen for, at en normal cyklist cykler på arbejde, er 6-7km. Med en elcykel forøges den grænse cirka til det dobbelte, siger Klaus Bondam.

Han bakkes op af en rapport fra 2014 om elcykler lavet for Supercykelstierne i Københavnsområdet.

Endnu flere elcykler

I forhold til biler har elcykler mange af de samme fordele som normale cykler, ved at de begrænser luft- og lydforurening og mindsker trængslen i de større byer. Ulykkesstatistikkerne for elcykler er til gengæld højere end på normale cykler – især for ældre mennesker. Det ændrer dog ikke på, at Cyklistforbundet forudser øget popularitet:

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi vil se en fortsat stigning i salget af elcykler. Trængslen på vejene forsvinder ikke, og flere vil opdage, at elcyklen er en god og hurtig måde at komme frem på, siger Klaus Bondam til Samvirke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141