23948sdkhjf

Irma og Thise lancerer ny type mælk

Irma og Thise lancerer græsmælk - "malket på bæredygtighed og køer, der har gået på græs."
Det er ikke mange år siden, vi stadig slikkede os om mælkeskægget med velbehag, når vi tog et glas fuldfed mælk fra køleren.

Så kom de fedtforskrækkede 00'ere, hvor mælken blev mager og sød blev erstattet af mini og skummet.

Men mange har savnet den fede mælk med smag og fylde, og derfor er Irma og Thise nu gået foran og har lavet en ny type mælk - Græsmælk - fra køer, der kun er fodret med græs.

Det fortæller Coop i en pressemeddelelse.

Princippet hedder "feed no food" og betyder, at de 100 økologiske malkekøer, der bor på Torsten Wetches ejendom i Himmerland udelukkende lever af græs, græsmarksprodukter og urter. Her er altså ingen korn, majs, soja eller andet foder (som i princippet kan spises af mennesker) i kosten. Men udelukkende foder som koens fordøjelsessystem fra naturens hånd er indrettet til at spise og fordøje.

Når køerne udelukkende spiser græs, falder mælkeydelsen. Til gengæld har mælken et relativt højt indhold af Omega-3-fedtsyrer og antioxidanter, og derfor er mælkens fedtindhold på hele 4,2 pct.

Græsmælk er produceret med støtte fra Coops crowdfunding og det første mejeriprodukt, der har fået alle Coops fire dyrevelfærdshjerter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172