23948sdkhjf

Netbutik raser: unfair konkurrence skal lukkes før julehandelen

På grund af en gammel regel får Kina stadig i dag rabat på portoen på linje med verdens allermest fattige lande.

Det er en total skævvridning af konkurrencen, der har skadet dansk nethandel i mange år, skriver Frederik Nielsen, der er indehaver af elektronikshoppen avXperten.dk i Grenå, i en pressemeddelelse

Efter lang tids kamp ser det dog endelig ud til at reglerne ændres. Planen er at de gamle told- og postregler langsomt skal udfases over de næste tre år.

- Nu ser det endelig ud til, at vi kommer til at kæmpe på lige vilkår, men hvorfor har det taget så lang tid før problemet blev taget alvorligt, og hvorfor skal der gå hele tre år til, før reglerne bliver ændret? Det kommer til at betyde enorm skade for den danske nethandel i de næste par år, lyder det fra Frederik Nielsen.

- Det giver ingen mening for mig, at en butik i Kina skal kunne sende en pakke den lange vej til Danmark billigere end en dansk butik kan sende samme vare. I Danmark priser vi os af bæredygtighed og miljøvenlighed, men hvordan giver det mening for miljøet, at staten støtter at fragte kinesiske varer flere tusinde kilometer med fly. Det giver da slet ikke mening, det kan alle da se, fortsætter han.

18 procent af de danske online handlende har prøvet at købe varer fra Kina, hvilket gør landet til det fjerde mest benyttede land for e-handel efter henholdsvis Storbritannien, USA og Tyskland. Og det tal ser ud til at stige.

- Vi er glade over at der nu trods alt ser ud til at være en ende på den ulige konkurrence, men vi havde håbet at få julehandlen reddet. Det sker ikke og nu skal vi altså trækkes med den uretfærdige konkurrence i mindst tre år endnu, siger Frederik Nielsen fra avXperten.dk.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078