23948sdkhjf

Dansk Supermarked vil købe Mærsk ud før tid

Uventede overskud fremskynder planer om at købe A.P. Møller-Mærsk fri.
Indtjeningen i Dansk Supermarked overgår alt forventning, og det ser ud som om, at det allerede nu er muligt for Dansk Supermarked at betale A.P. Møller-Mærsk det nødvendige milliardbeløb for den aktiepost på 19 pct., som i dag ejes af koncernen.

Det skriver Børsen.

- Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller, siger Nils Smedegaard Andersen, bestyrelsesformand i Dansk Supermarked.

Han var koncernchef i A.P. Møller-Mærsk, da man i 2015 solgte små 50 procent af aktierne i Dansk Supermarked til de to Sallingfonde . Dengang fik fondene option på at købe de resterende 19 procent.

Aktieposten i Danske Supermarked var ved indgangen til 2017 bogført til en værdi på 5,5 mio. kroner af A.P. Møller – Mærsk. Salling-fondene ventes ifølge Børsen at skulle betale mere.

Efter lanceringen af den nye strategi i september sidste år og medfølgende opsplitning af konglomeratet i en Transport & Logistics division samt en Energi division har A.P. Møller - Mærsk rettet blikket stift mod transportdelen. Derfor er solgt ud af andre ikke-kerneaktiviteter som Maersk Oil og Maersk Tankers og nu de resterende aktier i Dansk Supermarked.

Efter planen skulle overtagelsen af de 19 pct. først ske i 2019.

Dansk Supermarked ligger i dag på en 10.-plads over de største virksomheder i Danmark med en omsætning på 58 mia. kr. sidste år.

Det fremgår af Børsen Top1000, der udgives sammen med avisen tirsdag.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159