23948sdkhjf

Gucci skrotter alle pelsprodukter

Fra 2018 er det slut med pels i Guccis produkter, meddeler modehusets administrerende direktør.
Det italienske modehus Gucci oplyser, at det fra næste år vil droppe pels i alle produkter.

Desuden vil firmaet bortauktionere alle dets resterende pelsprodukter. Alle pengene fra auktionerne vil gå til organisationerne Humane Society International og LAV, der arbejder med dyrevelfærd.

Det var modehusets administrerende direktør, Marco Bizzarri, der onsdag annoncerede de nye tiltag under et foredrag på London College of Fashion.

Ændringerne træder i kraft fra Guccis forårs-sommer-kollektion i 2018.

- Dette skal vise vores engagement, når det kommer til at gøre bæredygtighed til en indbygget del af vores forretning, sagde Bizzarri.

Han giver æren for det nye tiltag til Guccis kreative chef, Alessandro Michele. Han har været på posten siden 2015.

- Da jeg skulle finde en ny kreativ chef, ville jeg finde en, der kan se vigtigheden af disse værdier. Det fornemmede jeg straks, at Alessandro kunne, sagde Bizzarri.

Gucci bliver dermed en del af gruppen Fur Free Alliance (pelsfri alliance). Alliancen har mere end 40 medlemmer, som alle går ind for dyrevelfærd og promoverer alternativer til pels i modeindustrien.

Kitty Block, der er administrerende direktør for Humane Society International, siger, at Gucci har taget en "medmenneskelig beslutning".

- Når Gucci bliver pelsfri, er det en kæmpe game changer. Det kommer til at have en stor effekt i resten af modeverdenen, at dette gigantiske, italienske modehus dropper pels på grund af den grusomhed, der er forbundet med pels, siger hun i en pressemeddelelse.

Gucci er et af verdens mest indflydelsesrige modehuse. Det blev grundlagt i 1921 i Firenze.

/ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078