23948sdkhjf

Johnson & Johnson løftet af medicin og forbrug

Konglomeratet Johnson & Johnson, der laver alt fra højteknologisk kræftmedicin til kontaktlinser, har haft et solidt tredje kvartal.
Konglomeratet Johnson & Johnson har haft et stærkt kvartal og har øget resultatet betydeligt.

Det viser selskabets regnskab for perioden, der dækker over juli, august og september.

- Johnson & Johnson accelererede sin vækst i tredje kvartal. Det er drevet af en stærk udvikling i vores medicinalforretning og øget af opkøb, der vil drive væksten i fremtiden, skriver administrerende direktør Alex Gorsky i regnskabet.

Samlet omsatte Johnson & Johnson for 19,7 milliarder dollar - 124 milliarder kroner - i kvartalet. Det var mere end ventet hos analytikerne ifølge Bloomberg.

Salget af medicin steg solidt til 9,7 milliarder dollar i kvartalet. Ud over opkøb var det drevet at blandt andet et stærkt salg af kræftmidlet Darzalex, der er udviklet af danske Genmab mod knoglemarvskræft.

Inden for medicinsk udstyr, der solgte for 6,6 milliarder dollar i kvartalet, nævner Johnson & Johnson blandt andet solidt salg inden for kontaktlinser.

Divisionen for forbrugsgoder, som er der, de fleste mennesker støder på Johnson & Johnsons produkter, hvis ikke man er dødssyg, gik også frem.

Her solgte konglomeratet for 3,4 milliarder dollar. De smertestillende piller Tylenol, det er et af amerikanernes mest yndede, gik frem og Johnson & Johnson nævner også rygestopudstyr som en succeshistorie.

Efter alle regninger var betalt kunne Johnson & Johnson notere sig et overskud på 3,8 milliarder dollar i perioden.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188