23948sdkhjf

Restaurant Flammen indgår overenskomst for 1.000 medarbejdere

Ansatte hos familievirksomheden Restaurant Flammen er fremover sikret ordnede forhold, efter at restauranten har indgået overenskomst med 3F.
Siden den første restaurant åbnede i 2009 har restaurant Flammen ædt sig ind på markedet for bøfrestauranter landet over.

Det skriver Fagbladet 3F .

Men mens kunderne er blevet lokket af kødbuffet til 199 kroner, har konkurrenten Bone’s i pressen kritiseret, at kæden er vokset på ulige vilkår, fordi Flammen ikke har overenskomst for sine cirka 1.000 medarbejdere.

Men det har den fået nu, hvor 3F har indgået overenskomst med familievirksomheden.

- Mange af de ting, som 3F er kommet med, har været rigtige fornuftige. Vi vil gerne være med til at understøtte, at man ikke driver rovdrift på sine medarbejdere, men det mener vi heller ikke, at en overenskomst er nødvendig for at sikre, siger administrerende direktør i Restaurant Flammen, Elias Grøftholdt Tychsen til Fagbladet 3F.

Årsagen til, at det alligevel sker nu, er, at Flammen er vokset så meget, at der er “behov for struktur og gennemsigtighed”.

- Vi har hele tiden haft for øje at behandle medarbejderne godt, men mange har en mening om, at hvis man ikke har overenskomst, så behandler vi ikke vores medarbejdere korrekt. Det her hjælper os til at sikre, at der er en større gennemskuelighed, siger han.

Det er en bevidst strategi for 3F Privat Service, Hotel og Restauration at indgå aftaler med de større kæderestauranter, og derfor gør dialogen og aftalen med Restaurant Flammen i særlig grad gruppeformand Tina Møller Madsen glad.

- Udover, at vi i forvejen har Joe & The Juice og Espresso House, så er det en landvinding for os at gå ind og få overenskomstdækket en stor familierestaurant, og vi har en forventning om, at vi også kan få overenskomstdækket andre kæder, ligesom Bone’s og Jensens Bøfhus er det, siger hun.

Lone Søgaard Nielsen, der er forhandlingssekretær i Privat Service, Hotel og Restauration hos 3F har forhandlet aftalen på plads fremhæver, at overenskomsten betyder, at medarbejderne om tre år vil blive fuldt bliver dækket af pension, herunder sundhedsordning hos PensionDanmark, ligesom de ansatte, der har arbejdet mere end fire timer, får betalt frokostpause.

Hos Restaurant Flammen mener de, at det sker uden de store omkostninge:

- Selvfølgelig koster det lidt, men vi har endnu ikke lavet de konkrete beregninger, siger Elias Grøftholdt Tychsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174