23948sdkhjf

Sag om slikfusk for 22 millioner kroner udsat – igen

Slikgrossisten David Yüksel mødte heller ikke i denne omgang frem ved retten i Hillerød, hvor han og en tidligere forretningspartner er tiltalt for snyd med afgifter for knap 22 millioner kroner
Heller ikke tirsdag blev en retssag om snyd med afgifter på slik og chokolade for knap 22 millioner kroner sat i gang.

I stedet blev sagen mod slikgrossisten David Yüksel og en tidligere forretningspartner udsat. Igen, igen.

Det skriver Fagbladet 3F .

Men i modsætning til de to tidligere aflysninger mødte ingen af de to tiltalte, deres forsvarer, en tolk samt dommeren og sagens domsmænd frem tirsdag ved Retten i Hillerød. Retssagen blev udsat i mandags ved frokosttid.

Anklager i retssagen, Martin Broms, bekræfter over for Fagbladet 3F, at sagen er udsat på ny. Det er igen sket på anmodning fra forsvareren for David Yüksel, Michael Juul Eriksen, med henvisning til, at hans klient er syg.

- Retten spurgte om mine bemærkninger. Jeg protesterede og sagde, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at udsætte sagen. Men efterfølgende traf byretten en afgørelse om, at man ikke kunne afvise, at der var tale om lovligt forfald. Derfor valgte retten at følge begæringen om udsættelse, siger Martin Broms, specialanklager ved Nordsjællands Politi.

- Nu har jeg på baggrund af forløbet bedt retten om en at få en kendelse. Når jeg får kendelsen vil jeg vurdere, om jeg synes, at der er grundlag for at bede landsretten vurdere, om lægeerklæringen godtgør lovligt forfald, siger Martin Broms.

Anklageren ønsker ikke at oplyse, hvad der står i lægeerklæringen om David Yüksels sygdom.

Han har i sagen krævet fængselsstraffe til slikgrossist David Yüksel og hans tidligere forretningspartner, Roland Baumert, ligesom han har krævet betaling af erstatning og en tillægsbøde på i alt knap 44 millioner kroner.

Martin Broms har tidligere oplyst til Fagbladet 3F, at straffen for unddragelse af afgifter til staten i den konkrete sag typisk ligger i niveauet fra to et halvt til tre og et halvt års fængsel.
Udsat til januar

Sagen mod slikgrossisten David Yüksel og en tidligere forretningspartner blev første gang udsat i juni 2017. Og igen 12. oktober i år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094