23948sdkhjf

Halloween vinder ind på danskerne

I år vil hver tredje dansker markere traditionen ved at pynte op, udskære græskarhoveder eller have slik klar til udklædte børn.
Da YouGov i 2014 undersøgte danskernes Halloween-vaner, svarede hver fjerde (23 pct.) at de ville markere traditionen på den ene eller anden måde. I dag svarer hver tredje (31 pct.), at de har Halloween-planer.

Det fortæller YouGov i en pressemeddelelse.

Udskæring af græskarhoveder er den mest populære Halloween-aktivitet (13 pct.), mens hver tiende dansker (11 pct.) planlægger at have slik klar til børn, der laver "slik eller ballade". Halloween-fester, som er store i USA og England, er stadig ikke særligt udbredte i Danmark. Kun 5% skal til Halloween-fest.

43 pct. mener da også, at Halloween er for børn, mens 31 pct. mener, højtiden både er for børn og voksne.

Mens Halloween er på vej frem i Danmark, står det anderledes til med den danske tradition Allehelgensdag, som de færreste danskere markerer.

Faktisk svarer 86 pct., at de ikke foretager sig noget særligt til Allehelgensdag, og kun fem pct. går på kirkegården eller i kirke for at tænde lys eller sætter blomster på gravsteder. Fire pct. tilbringer dagen ved at mindes deres kære, der er gået bort, og tre pct. deltager i familieaktiviteter.

Mens kun 14 pct. planlægger at markere Allehelgensaften i Danmark, er andelen markant større i resten af Norden.

Hver fjerde i Norge og ca. halvdelen i Sverige og Finland planlægger en tur i kirke, kirkegården eller et familiebesøg.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093