23948sdkhjf

Kæmpeomstilling koster millioner for nordjysk designhus

For kun 2 år siden kunne Skagerak præsentere et nettooverskud på over 4 millioner.

Når dét nu er faldet til et resultat på under én million i et netop offentliggjort regnskab, så tager de den med knusende ro i hovedkvarteret i Aalborg.

I hvert fald hvis man spørger adm. direktør Jesper Panduro.

- Profit er et fattigt mål for succes. Vores mål er at påvirke verden i en positiv retning.

Han fortæller, at 2 store omstillinger påvirker resultaterne, som 2 år i træk er gået nedad. Og at hele processen er forudset og kontrolleret.

For halvandet år siden startede udfasningen af det gamle navn Trip-Trap, som møbel- og interiørproducenten var kendt som i Danmark.

I dag hedder alle produkter Skagerak, som var det navn, man markedsførte sig med i udlandet for at undgå sammenstød med den norske barnestol Tripp-Trapp.

Navneskiftet "har øget markedsføringstrykket", som Jesper Panduro kalder det. Og det har givet engangsomkostninger til systemændringer.

Den anden store omstilling er en ændring i firmaets distribution. Man vil ud til færre isenkræmmere og ind i flere møbel- og interiørbutikker, fortæller han.

Omsætningen er altså overordnet faldet og omkostningerne er steget. Jesper Panduro anslår, at det vil 3-5 år om at nå et indtjeningsniveau, der er på højde med 2015.

- Så længe vi tjener nok til at lave de investeringer, vi har brug for, så er jeg glad og tilfreds, siger han til Wood Supply.

Skagerak Denmark A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttofortjeneste 29,1 27,9
Resultat af primær drift 5,4 7,3
Resultat før skat 1,7 3,5
Årets resultat 0.9 2,3
Balancesum 68,4 57,8
Egenkapital 13,1 12,6
Antal ansatte 36 36
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094