23948sdkhjf

Lovens lange arm solgte selv en ulovlig Finn Juhl-kopi

Branchefolk retter skarp kritik mod politiet.

En kvinde fra Midtsjælland var sikker på, at det var en original Finn Juhl-stol, hun købte af politiet på en auktion, men stolen var en ulovlig kopi og politiet fralægger sig ansvaret.

Det fortæller erhvervsmediet Finans.dk i en artikel.

Birgit Christensen fra Ringsted-egnen betalte 22.000 kroner for et eksemplar af FJ45, som koster knap 50.000, når den er ny.

Det viste sig at være en kopi, som ifølge lovgivingen er ulovlig at videresælge i Danmark, men sælgeren, Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi mener ikke, at myndigheden dermed har gjort noget strafbart.

- Vi har ingen interesse i at snyde folk, og hun har selv budt stolen op. Vi har ikke foregivet, at den var mere værd. Havde vi været opmærksomme på, at det var en kopi, havde vi destrueret den, siger sekretariatschef Claus Mohr Hansen hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Sagen forarger branchefolk, som mener, at politiet har foretaget et ulovligt salg.

- Det er jo tragikomisk. Politiet burde have undersøgt sagen bedre, og auktionshuset burde have knowhow på dette område. Sådan en stol har jo ingen handelsværdi, og jeg forstår ikke, at politiet vil operere i sådan en gråzone og ikke bare tager stolen tilbage og siger undskyld, siger John V. Pedersen, indehaver af møbelforhandleren Living Shop.

- Det er ulovligt at sælge kopimøbler i Danmark, og så er det da ret uheldigt, at vores politi gør det – og tilmed ikke vil erkende bagefter, at man har begået en fejl, siger Bo Nørgaard, salgsdirektør hos Onecollection, der producerer den lovlige udgave af stolen.

Statsadvokaten har afvist Birgit Christensens klage, hvor hun ønskede, at der blev ført straffesag mod politiet for bedrageri.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093