23948sdkhjf

Dansk Erhverv begræder salgspligt for webshops

I EU har et forslag om salgspligt på online salg i unionen fået tilstrækkelig støtte til politisk enighed. Dermed står danske webshops til at blive forpligtet til at sælge til forbrugere til hvilket som helst EU-land - men dog ikke levere.

Det avler skarpe reaktioner fra Dansk Erhverv.

- Det er en trist dag for europæisk e-handel. Hvis flere netbutikker skal turde kaste sig ud i at sælge online i flere lande, havde det rigtige været at hjælpe dem fx ved at fjerne eller mindske de mange forhindringer som eksempelvis forskelle i forbrugerregler og produktstandarder. Men det har man desværre valgt at lukke øjnene for, siger markedschef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen.

Pligten til at sælge - men ikke levere - betyder i praksis, at forbrugeren selv skal finde et transportfirma for at købe i hvilken som helst webshop i EU.

- Vores bekymring er, at e-handlen i endnu højere grad end i dag vil søge mod lande, hvor omkostninger og moms er lave – og det er ikke Danmark, fortsætter Lone Rasmussen.

Dansk Erhverv opfordrer dermed den danske regering til at arbejde for en implementeringsgruppe i EU for at sikre fælles fortolkning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109