23948sdkhjf

Minister frygter ikke konsekvenser af apoteklukning

Sundhedsministeren afviser, at det vil skabe utryghed for borgerne på Vestegnen, når der ikke længere findes døgnåbne apoteker i området.

I det nye år er det slut med at holde døgnåbent på Glostrup Apotek, og det betyder, at kun Steno Apotek i det centrale København har døgnåbent i hovedstadsområdet.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) afviser, at trygheden sættes over styr for især indbyggere på Vestegnen, der får langt til et døgnapotek, skriver Søndagsavisen Vestegnen.

- Hvis en borger i de sene nattetimer har akut brug for medicin uden for vagtapotekernes åbningstid, vil borgeren forventeligt være i kontakt med akut-og vagtlægefunktionen og vil derfor kunne få udleveret medicin vederlagsfrit af regionen, så borgeren kan være i behandling til det nærmesteapotek åbner, skriver Ellen Trane Nørby i et svar til folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S), der har rejst sagen.

Samtidig forklarer ministeren, at der i de sene timer kun er ganske få besøgende, og at indkøbene typisk består af næsespray, kondomer og graviditetstests, og det nødvendiggør ikke de mange døgnåbne apoteker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094