23948sdkhjf

Den enarmede tyveknægt giver penge til lokale foreninger

Et politisk flertal er blevet enige om model til fordeling af spillehalsmidler, som gavner lokale foreninger.
Det lyder næsten som en fortælling om Robin Hood, når en tyveknægt giver penge til de mindre velhavende.

Det er ikke desto mindre, hvad regeringen sammen med et bredt politisk flertal torsdag blev enige om.

Her skal 72 millioner kroner fra de såkaldte spillehalsmidler årligt stilles til rådighed for almennyttige foreninger over hele landet.

Dermed kan blandt andet lokale idrætsforeninger se frem til økonomisk støtte. Det glæder kulturminister Mette Bock (LA).

- Den nye aftale er et vigtigt bidrag til regeringens ambition om, at flere danskere skal være idrætsaktive og engagere sig i foreningslivet, siger hun i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Spillehalsmidlerne stammer fra spillehaller med gevinstgivende automater. Her kunne hallerne indtil 2014 få et 95 procents nedslag i statslige afgifter, hvis de gav pengene til lokale foreninger.

Men misbrug af ordningen førte til, at Folketinget vedtog en midlertidig ordning, der lagde midlerne i en pulje til udlodning til lokale foreninger.

Den midlertidige ordning bliver nu erstattet af en permanent aftale. Ordningen sikrer, at lokale, frivillige foreninger kan søge om en del af pengepuljen til lokale formål.

- De lokale foreninger gør et kæmpe arbejde for kultur-, idræts- og fritidslivet i Danmark, og derfor er det enormt positivt, at det er lykkedes at blive enige om at sikre over 70 millioner kroner årligt til det lokale foreningsliv og det lokale engagement, siger Mette Bock.

Pengene bliver udloddet gennem otte puljer, som almennyttige foreninger kan søge gennem.

Puljerne bliver administreret af Dansk Ungdoms Fællesråd, Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Oplysningsforbundenes Fællesråd, Friluftsrådet, Dansk Handicap Organisationer og ISOBRO, der har ansvaret for at udmønte pengene.

Flertallet består af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og SF.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125