23948sdkhjf

Danskerne køber 50 procent mere fløde i december

Forude venter en julemåned med traditioner, julefrokoster og gaveindkøb.

Og danskerne er traditionsbundne, når det kommer til julen. Særligt julemaden skal laves akkurat, som mor plejede at lave den med kærlighed og piskefløde.

Nye salgstal fra Arla viser nemlig, at danskerne køber 50 procent mere fløde i december måned sammenlignet med resten af året, fortæller virksomhedens i en pressemeddelelse.

Det er julemad som risalamande, tarteletter og brun sovs, der får danskerne til smide mere fløde i indkøbskurven i juletiden.

I december måned lægger danskerne mere end 6,5 millioner kartoner halvliters fløde på indkøbsbåndet i supermarkedet. Det gør december til den måned, hvor danskerne spiser mest fløde på hele året. Faktisk svarer det til, at hver dansker gennemsnitligt indtager mere end en halv liter piskefløde i løbet af december.

- Julen er traditionernes årstid, hvor vi samles med venner og familie til hyggelige stunder med den gode julemad som omdrejningspunkt. Julemaden skal smage, som den plejer, og her har piskefløden en hovedrolle i at skabe de helt rigtige smagsoplevelser, siger Tove Færch, som igennem 24 år har været leder af Karolines Køkken.

- For mange danskere er piskefløden ikke en del af hverdagsmadlavningen. Men når det er jul, er de fleste af den holdning, at vi må forkæle os selv lidt ekstra, og at maden skal laves fra bunden. Her er fløden fantastisk til at tilføre retterne sin velkendte afrundende smag og give julemaden den helt rigtige blødhed og konsistens, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156