23948sdkhjf

Kopiproducent går i debatoffensiv mod Danmark

Voga - den irsk-baserede producent af kopimøbler - er gået i offensiven mod det, som firmaet kalder for dansk indblanding i irsk politik.

Dirketør Sean Murphy har fået indrykket det samme læserbrev i en række danske aviser, hvor han langer ud efter den danske regering.

Han skriver, at en aktindsigt afslører, at den danske regering forsøger at presse Irland til at stramme den irske lovgivning om ophavsret, så den hæves fra en 25-årsgrænse og til en 70-årsgrænse, som er normen i Danmark og de fleste EU-lande.

- De grådige originalproducenter påstår hårdnakket, at kopimøbler koster dem mange penge. Det klinger unægtelig hult, når en af de største, danske originalproducenter senest har fremlagt det bedste regnskab i virksomhedens historie. Deres argument er yderligere blevet udhulet af flere undersøgelser, der viser, at de dyre originaler appellerer til helt andre typer kunder, end kopimøblerne gør, skriver Sean Murphy, adm. direktør hos Voga, i sit læserbrev.

Han anklager Danmark for at ville lukke "en sund industri".

- Og hvorfor skal den danske regering blande sig i irsk politik? Tænk, hvis det omvendte var tilfældet, skriver han.

Voga sælger en lang række danske og udenlandske designklassikere, der er produceret uden tilladelse fra møblernes rettighedshavere. 

I 2016 flyttede Voga fra Storbritannien til Irland, fordi den britiske lovgivning blev strammet.

Læs mere om: Voga
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078