23948sdkhjf

Det er slut med madmarked i Kødbyen i København

Til sommer er det slut med at købe hjemmelavet lemonade, street food fra hele verden og slænge sig i liggestolene omringet af de gamle slagterbygninger i Kødbyen i København.

Kødbyens Mad og Marked, der de sidste tre år har tiltrukket madglade gæster til Flæsketorvet i København, er gået konkurs.

- Kødbyens Mad og Marked har gennem en længere periode haft økonomiske problemer. Man har blandt andet forsøgt sig med en redningsplan i efteråret, som har bestået af en intensiv undersøgelse af mulighederne for at få stillet ny kapital til rådighed, skriver de i en pressemeddelelse.

Men det har ikke været muligt at finde pengene.

Beslutningen ærgrer Bjørn Henrichsen, der er bygeograf og madmarkedsekspert.

- Jeg synes, det er en utrolig trist nyhed, siger han til DR P4 København .

Kødbyens Mad og Marked startede tilbage i 2015 og var oprindeligt et sæsonbaseret weekendmarked på Flæsketorvet i København. Siden voksede projektet hurtigt og har udviklet sig til både et catering- og event-samarbejde over hele landet.

- Det, der har været rigtig svært, er, at de har skulle skabe en række markedspladser, hvor der ikke var markedspladser før, og hvor folk ikke har været vant til at handle, forklarer Bjørn Henrichsen til DR P4 København.

For det tager lang tid, at skulle bygge en markedsplads op fra bunden og skabe en sund økonomi bag et sådant projekt.

- Det tager altså nogle år og bygge det op og nogle år for at skabe en sund og bæredygtig forretning i sådan en markedsplads. Det har de på mange måder stået alene med uden særlig meget støtte fra den by, som de bor i, siger han til DR P4 København.

Og Københavns kommune synes, det er en trist nyhed.

- Det er er vi rigtig kede af, for vi har været utrolig glade, for det samarbejde, vi har haft med Kødbyens Mad og Marked. Det har skabt en masse liv på Flæsketorvet, som har været med til at skabe en masse liv i Kødbyen, fortæller Mads Uldall, der er leder af Kødbyen fra Københavns Ejendomme og indkøb til DR P4 København.

Det er dog for tidligt, at sige noget om, hvad der skal være på Flæsketorvet til sommer.

- Det var først i går, jeg hørte, at Kødbyens Mad og Marked erklærede sig konkurs, så nu vil vi lige samle op på erfaringerne fra markedet og finde ud af, hvad vi gør som det næste, fortæller han til DR P4 København.

DR København har været i kontakt med den tidligere ledelse, som af respekt for den igangværende proces med konkursen henviser til deres pressemeddelelse, hvor der står, at det store økonomiske underskud skyldes en vejrmæssig udfordrende sommer og en række tabsgivende aktiviteter i 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094