23948sdkhjf

Læge skal udskrive cannabis - apotek skal udlevere

En pulje i finansloven betyder, at patienter alligevel får tilskud til medicinsk cannabis.
Syge får alligevel tilskud til medicinsk cannabis, når en forsøgsordning træder i kraft 1. januar. Det så ellers ud til, at der ikke ville blive et offentligt tilskud, men det sikrer en sundhedspulje i finansloven.

Læs her mere om medicinsk cannabis:

* Et flertal i Folketinget har bestemt, at en afgrænset patientgruppe i en forsøgsordning kan få lægeordineret cannabis fra 1. januar.

* Patienter med følgende indikationer kan blive omfattet af ordningen: Sklerose, rygmarvsskade, kronisk smertebehandling og kvalme/opkastning efter kemoterapi.

* Med den fri ordinationsret kan en læge dog udskrive cannabis til patienter med andre sygdomme, hvis lægen fagligt vil stå inde for det.

* Forsøgsordningen skal evalueres efter fire år, og herefter skal det besluttes, om den skal gøres permanent.

* Det bliver lægerne, der skal udskrive den medicinske cannabis, og apotekerne, der skal udlevere den.

* Oprindelig havde Sundhedsministeriet vurderet, at patienterne selv skulle betale 2790 kroner om måneden. En sundhedspulje i finansloven for 2018 betyder, at egenbetalingen bliver lavere. Hvor lav afklares sandsynligvis i næste uge.

* Regeringen har tilladt dyrkning af medicinsk cannabis i Danmark. I første omgang vil den dog komme fra udlandet. Lande som Canada, Israel og Holland kan komme på tale.

* Cirka 15 virksomheder har foreløbig ansøgt Lægemiddelstyrelsen om tilladelse til dyrkning og håndtering af medicinsk cannabis.

*Kilde: Lægemiddelstyrelsen, Sundhedsministeriet

/ritzau/
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094