23948sdkhjf

Arla Foods i stor mozarella-aftale

Mejerigiganten og det tyske mejeriselskab DMK Group har indgået en lønproduktionsaftale om 35.000 tons mozzarellaost.

Det betyder at tyskerne skal producere de 35.000 tons mozarellaost til Arla på sit anlæg i Nordhackstedt i Nordtyskland.

Som led i aftalen vil anlægget i Nordhackstedt blive ombygget, så det fremover udelukkede producerer mozzarella. Dette vil samtidig øge forsyningen af valle til de to selskabers joint venture-selskab, ArNoCo, som producerer valleprotein og laktoseprodukter på et nærliggende anlæg samt på Arlas anlæg Denmark Protein i Vestdanmark. Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

DMK’s anlæg i Nordhackstedt har i dag kapacitet til at producere cirka 70.000 tons ost, hvoraf halvdelen i øjeblikket er dedikeret til mozzarellaost. Ifølge den nye aftale vil DMK investere 15 mio. euro, så hele kapaciteten bliver dedikeret til mozzarellaost inden udgangen af 2018, hvorefter DMK begynder lønproduktionen for Arla.

Arla vil levere 300-350 mio. kilo mælk årligt til produktionen og betale DMK for at producere 35.000 ton mozzarellaost per år.

Win-win
Arla og DMK ejer sammen joint venture-selskabet, ArNoCo, der blev etableret på anlægget i Nordhackstedt i 2011, og det avancerede vallebehandlingsanlæg har været i drift siden 2015.

Da produktionen af mozzarella i Nordhackstedt vil stige, vil anlægget samtidig også levere mere valle til ArNoCo.

- Vi er utroligt glade for denne nye vigtige lønproduktionsaftale, der sikrer, at begge selskaber får adgang til lønsomme råmaterialer til vores joint venture-produktion på ArNoCo. Aftalen vil samtidig også udvide Arlas strategiske forretningskategorier inden for mozzarella og vores egen produktion af valleprotein-ingredienser, hvilket øger værdien af vores andelshavers mælk, siger Peder Tuborgh, CEO for Arla Foods.

Ingo Müller, CEO for DMK Group, udtaler:

- DMK er i fuld gang med at optimere og effektivisere vores tyske anlæg. Samtidig optimerer vi også vores sortiment til mere værdiskabende produkter. Denne lønproduktionsaftale med Arla giver os mulighed for at tage det næste skridt fremad og ruste DMK til fremtiden.

Det nye samarbejde er en følge af en stigende global efterspørgsel på mozzarellaost fra såvel forbrugere som foodservicebranchen. Arla Foods forventer, at det europæiske mozzarellamarked stiger fra 600.000 ton i 2017 til 720.000 ton i 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095