23948sdkhjf

Temadag: Nye løsninger til begrænsning af madspild

Fremtiden handler blandt andet om funktionelle emballager og forlænget holdbarhed
Teknologisk Institut i Taastrup holder 17. januar i samarbejde med FoodNetwork temadagen ”Fremtidens løsninger på reduktion af madspild”. Her er fokus på nye teknologiske løsninger, der kan være med til at reducere Danmarks årlige madspild på anslået 700.000 tons .

Folk fra hele værdikæden er inviteret til at give oplæg og diskutere løsninger på madspild. Deltagerne får mulighed for aktivt at bidrage til at igangsætte nye initiativer ved en workshop i mindre grupper, hvor alle dagens ideer bliver samlet, fortæller arrangørerne.

Blandt oplægsholderne er Helene Regnell, tidligere CSR-chef i Dansk Supermarked), som fortæller om madspildets omfang i hele værdikæden. Hun har to væsentlige budskaber i sit indlæg: “Aktørerne skal tænke ud over egen bundlinje, hvis madspildet skal reduceres i Danmark” og
“åbenhed om madspildets omfang i de enkelte led af værdikæden er afgørende for at nå resultater”.

Leif Nielsen, direktør for fødevarebranchen i Dansk Industri, kommer for at belyse de store erhvervsmuligheder i at reducere og udnytte spild i fødevareindustrien. Og fra MAPP-centret på Aarhus Universitet kommer professor Jessica Aschemann-Witzel for at fortælle om den seneste forskning inden for forbrugeradfærd og fødevaremarketing i relation til madspild.

Formand for Forum for Bæredygtige Indkøb Betina Madsen, Københavns Kommune, vil drage en parallel til historien om den danske omlægning til økologi, hvor offentlige indkøb var fødselshjælper. Hun forsøger at svare på, om man på samme måde kan formulere nye krav til offentlige indkøb, så man reducerer madspildet ved at stille krav til leverandørerne.

Fra Teknologisk Institut deltager Karina Kjeldgaard-Nielsen, som taler om, hvordan nye, funktionelle og spildreducerende emballager kan bidrage til mindre spild. Og instituttets Anders Iversen vil fortælle om forskellige metoder til, hvordan holdbarheden af fødevarerne kan forlænges.

Det fulde program om information om tilmelding kan findes her: Madspild 17. januar
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125