23948sdkhjf

Nets bliver partner med Silicon Valley-baseret accelerator-gruppe

Nets skal hjælpe med at spotte ideer og rådgive Fintech-iværksættere internationalt.
Et nyt samarbejde mellem Nets og den amerikanske accelerator-virksomhed Plug and PlayTech Center skal sætte skub i Nets' internationale engagement.

Betalingskoncernen Nets tager nu et stort, internationalt skridt i jagten på de virksomheder og ideer, der kommer til at dominere betalingsindustrien i fremtiden.

Det sker via et formelt samarbejde mellem Nets og den californiske virksomhed Plug and Play, der fungerer som accelerator for hundredevis af selskaber i blandt andet teknologisektoren.

Samarbejdet betyder, at Nets vil være med til at udpege relevante Fintech-virksomheder, der skal inkluderes i Plug and Plays accelerator-programmer.

- I dag er virksomhedernes innovation vigtigere end nogensinde. I den ene ende af spektret søger de etablerede virksomheder at fremskynde hastigheden, hvormed de tager ny teknologi i anvendelse, mens startups på deres side er mere og mere afhængige af de distributions-kanaler, know-how og forretningsmuligheder, som kun større virksomheder kan levere. Plug and Plays europæiske aktiviteter i Paris, hvor samarbejdet med Nets er forankret, er en udvidelse af den globale strategi om at matche startups og større virksomheder, siger Omeed Mehrinfar, der er Europa-chef for Fintech hos Plug and Play.

Del af innovationsproces
Plug and Play er blandt de største af sin art inden for de såkaldte acceleratorvirksomheder, hvor tusindevis af iværksættervirksomheder årligt henvender sig for at få kapital og rådgivning og for at finde samarbejdspartnere. Virksomheden trækker på en række industrielle partnere, herunder Nets, der hjælper med at finde de mest lovende projekter.

Initiativet skal ses i sammenhæng med, at Nets tidligere på året formelt udskilte sit digitale udviklingscenter i en selvstændigt enhed, der skal drive Nets' digitale udviklings- og innovationsprojekter fremadrettet.

Den nye enhed har fået navnet Smart Payments, og skal løbende tage nye teknologier ind til vurdering og test. Det har allerede nu resulteret i flere konkrete projekter og koncepter, der ventes at blive kommercielle produkter i de kommende år.

Hastig ekspansion
Programmet har til formål at støtte iværksættervirksomhederne i deres arbejde med at vokse, finde ny kapital og udvikle deres teknologi og idé.

Selektionsprocessen giver samtidig Nets en unik mulighed for at spotte trends, nye kandidater til opkøb eller fremtidige samarbejdspartnere med et globalt perspektiv.

- Som en hovedpartner får vi direkte adgang til den globale fintech-branche. Vi kommer til at hente inspiration fra nye teknologier og nye måder at drive forretning på, og vi får kontakt til potentielle innovationspartnere, siger Tony Bach Christensen, der er senior manager for strategiske partnerskaber hos Nets.

Inden for den hastigt ekspandende fintech-sektor er teknologi til betalinger, herunder løsninger baseret på blockchain og kunstig intelligens, blandt de allerhurtigst voksende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177