23948sdkhjf

Politisk ukorrekt: Flaskevand er blevet yt i Sverige

I Sverige er det blevet politisk ukorrekt at drikke importeret flaskevand, der er transporteret langvejsfra. Debatten om CO2 har på 10 år halveret svenskernes forbrug af vand på flaske.
I Sverige er det blevet usædvanligt, at restauranterne serverer flaskevand til maden. Så fremstiller de hellere deres eget kulsyrede vand og serverer det på flaske. Sådan var det ikke for 15 år siden. Da var flaskevand på restaurant almindeligt.

Det skriver Samvirke .

I Sverige er flaskevand gennem de sidste år blevet mødt med hård kritik på grund af den ekstra CO2, vandflasker er årsag til. Det svenske SVT nyheder fortalte i 2006 sine seere, at CO2-udslippet fra svenskernes flaskevand svarede til 19.000 personers flyrejse til Mallorca tur retur. Dengang drak hver svensk indbygger i gennemsnit 20 liter vand om året. I dag er forbruget nede på 10 liter om året.

- I Sverige er det politisk ukorrekt at servere vand, som transporteres langt, og det er også i praksis ret usædvanligt, siger analysechef i Coop Sverige, Fredrik Törn, til Samvirke.

Han fortæller, at det også er ret usædvanligt at servere store flasker vand uden brus hjemme på middagsbordet. Kulsyrevand på flaske anses dog for helt o.k., da ikke alle har en kulsyremaskine derhjemme.

FAKTA:

- Hver svensker drikker halvt så meget vand på flaske som danskerne, men svenskerne køber mere end 3 gange så meget vand med brus som vand uden brus.
- Danskerne køber mere end dobbelt så meget vand uden brus som med brus.

Kilde: European Federation of Bottled Waters
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141