23948sdkhjf

Slikhandler anker dom om millionbøde

Landsretten skal nu afgøre sag om fusk med godt 179 ton slik og chokolade
Den tidligere slikgrossist Peter Blædel Frederiksen har anket den dom, som har han fik 28. december ved Retten i Lyngby.

Her blev han dømt til at betale i alt godt 10 millioner kroner i bøde og erstatning for unddragelse af chokoladeafgifter. Derudover blev han idømt en straf på et år og ni måneders betinget fængsel.

Retten i Lyngby oplyser til Fagbladet 3F, at Peter Blædel Frederiksen har anket dommen, der blev afsagt af en enig domsmandsret.

Anklageren i sagen, specialanklager ved Nordsjællands Politi Martin Broms, siger til Fagbladet 3F:

- Nu har Peter Blædel Frederiksen anket sagen til landsretten, og så har anklagemyndigheden 14 dage til at vurdere, om den også vil anke sagen.

Retten i Lyngby dømte 46-årige Peter Blædel Frederiksen for at have unddraget statskassen for i alt godt seks millioner kroner i chokoladeafgift og moms i sagen, som handlede om godt 179 ton slik og chokolade.

Byretten fandt den tidligere stifter og direktør for selskabet Dansk Slikkompagni ApS skyldig i at have importeret afgiftspligtig slik og chokolade uden afgift for derefter at sælge varerne videre med oplysning om, at afgiften var betalt.

Frifundet for tre forhold
Varerne blev importeret fra Tyskland og Sverige i perioden fra januar 2012 til januar 2013. Handlerne foregik i anpartsselskabet, som ikke var registreret for afgifter, og som ikke indberettede moms.

Det var Peter Blædel Frederiksen, der varetog selskabets handler, og indtægter og udgifter gik gennem en konto for hans personligt drevne tømrervirksomhed. En konto, som den dømte forklarede, at kun han havde adgang til.

Fagbladet 3F har torsdag forgæves forsøgt at få kommentarer fra Peter Blædel Frederiksen, der under retssagen har nægtet sig skyldig i alle anklager.

Peter Blædel Frederiksen var i sagen i byretten også tiltalt for at have drevet en fødevarevirksomhed, der ikke var registreret hos myndighederne, for overtrædelse af regler om fødevarehygiejne og for manglende dokumentation for sporbarhed af varerne.

Retten i Lyngby frifandt Peter Blædel Frederiksen for disse tre forhold.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078