23948sdkhjf

Dømt træimportør anker

En fynsk virksomhed, som i byretten i Odense blev dømt for upåpasselig import af træmøbler, anker dommen til Landsretten, og det samme gør Miljøstyrelsen, som kontra-anker.

Det skriver brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien på sin hjemmeside.

I november 2017 blev den fynske virksomhed idømt en på bøde på 116.500 kroner for at overtræde EU's tømmerforordning, EUTR, der pålægger træimportører at passe særligt på for at sikre sig, at der ikke er ulovlig skovhugst bag indkøbene.

At virksomheden så anker dommen, hilses velkommen af Miljøstyrelsen:

- Byretten gav os ret i, at virksomheden ikke levede op til kravene i forordningen. Nu har virksomheden anket afgørelsen, og det giver os mulighed for at kontraanke, og derved få Landsrettens vurdering af risikoen ved træarter og højrisikolande. Noget som byretten ikke tog stilling til. Derfor er vi tilfredse med, at Landsretten nu skal behandle sagen, siger Miljøstyrelsens fuldmægtige, Niels Bølling, til Træ- og Møbelindustriens hjemmeside.

Miljøstyrelsens kontraanke indebærer, at virksomheden kan få en endnu højere bøde, hvis landsretten er enig i, at import af højrisikotræ fra risikolande skærper omstændighederne.

Der er ikke sat datoer på den kommende ankesag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126