23948sdkhjf

Kendt designmatador starter helt nyt møbelfirma

Auktionsklassikere af blandt andre Hans Olsen og Knud Færch graves frem og skabes på ny.

Mere end 100 stykker møbler, lamper og interiør vil blive præsenteret, når et helt nyt møbelfirma i Danmark 22. marts holder pressemøde.

Bag det nye møbelbrand, Warm Nordic, står Frantz Longhi, der er kendt som ejeren, der genrejste Kähler. Og senere også som medejer i møbelhuset Paustian.

Warm Nordic vil blive et "overflødighedshorn af smukt design. Fra udvalgte møbelklassikere og lamper, som længe primært har været tilgængelige blandt samlere på dyre udenlandske auktioner", skriver det nye designfirma om sin profil.

Som prydefigur har Warm Nordic offentliggjort, at Hans Olsens loungestol og auktionsklassiker "Nr. 188" - også kaldet Egg Chair eller "Fried Egg" - vil være blandt de genoplivede værker. Den blev fremvist på Snedkerlaugets Efterårsudstilling 1956 og har været ude af produktion i årtier.

Andre Hans Olsen-klassikere, som Warm Nordic-serien genopliver, er den polstrede skalstol "Nr. 134" og armstolen "Nr. 107". Alle blev i sin tid produceret på N.A. Jørgensens Møbelfabrik i Bramming.

Wood Supply har længe forsøgt at få en kommentar til projektet fra Frantz Longhi, som har besvaret henvendelsen ved at sende en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver han:

- Når nu andre bemærkede skønheden og kvaliteten, kunne jeg ikke bære tanken om, at ikoniske stole af Hans Olsen og Knud Færch eller lamper af Svend Aage Holm-Sørensen kun skulle leve deres liv på internationale auktioner. Nu er de og en lang række andre klassikere vakt til live af Warm Nordic sammen med nyt smukt design. De kan igen bredes ud til et dansk og internationalt publikum af designelskere, som de internationale auktioner ikke altid har kunnet tilfredsstille.

Før den officielle lancering i marts præsenteres et smugkig på Stockholm Furniture & Light Fair i februar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143