23948sdkhjf

Coop gør det nemmere af sortere affald korrekt

Ny mærkning skal skabe mere bæredygtig hverdag
Danskerne vil gerne bidrage til en mere bæredygtig udvikling - også når de smider deres brugte emballage ud.

Mange mener dog, at det kan være svært at sortere affald korrekt. Det kan være svært at gennemskue, hvad hver enkelt emballage er lavet af, og dermed hvordan den sorteres korrekt til genanvendelse.

Coop har på den baggrund arbejdet på, at indføre information på emballagerne til alle Coops egne varer, eksempelvis "Änglamark", "365", "Coop" og "X, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er nu på plads og der findes dermed flere tusinde varer i Kvickly, Superbrugsen, Dagli'Brugsen og Fakta, som har anførte beskrivelser af, hvordan emballagen bedst sorteres til genanvendelse.

- Det er rigtig positivt, at Coop vil gøre det nemmere for forbrugerne, at gøre det miljømæssige bedste med emballagen. Emballage er mange ting, og det er ikke altid nemt at gennemskue hvad der er hvad, når det skal sorteres ude hos borgeren, siger Sine B. Fauerby, Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er en lille ting, der kan gøre en stor forskel. Korrekt affaldssortering er godt for miljøet og et skridt mod en mere bæredygtig hverdag, som mange danskere efterspørger, siger CSR-direktør Signe D. Frese, Coop.

Coop opfordrer alle producenterne af mærkevarer til at indføre lignende information på deres emballager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125