23948sdkhjf

Tingbjerg-bager frifundet af landsretten

Ali Parnian, hvis bageri blev raseret, blev fredag frifundet i sag om afbrænding af en bil. Mette Abildgaard tilbageholder donation til den hærværksramte bager.
Den 19-årige bageriejer Ali Parnian blev fredag frifundet af Østre Landsret for anklager om at have sat ild til en stjålet bil og brændt den af i Værløse.

Ali Parnian blev landskendt, efter at en gruppe maskerede og køllebevæbnede mænd i weekenden hærgede hans bageri - angiveligt fordi han havde nægtet at betale beskyttelsespenge.

Det fik flere politikere på Christiansborg til offentligt at bakke op om bageren. Gruppeformand Mette Abildgaard (K) iværksatte en indsamling, og integrationsminister Inger Støjberg (V) tog under stort presseopbud på besøg i det ødelagte bageri.

Da Ritzau torsdag kunne fortælle, at Ali Parnian var tiltalt i en straffesag, vaklede støtten fra de folkevalgte dog en smule.
Mette Abildgaard meldte ud, at hun nu ville undersøge muligheden for, at folk kunne få betalt deres indsamlingsbidrag tilbage.
Bageren var tiltalt i en sag om brugstyveri og afbrænding af en bil. Hans kammerat blev i oktober dømt ved Retten i Lyngby, mens Ali Parnian blev frifundet.

Anklagemyndigheden ankede sagen til Østre Landsret med krav om fængsel og udvisning til den iranske bager. Men endnu engang er det altså endt med frifindelse.

Frifindelsen får dog ikke umiddelbart Mette Abildgaard til at udbetale de knap 500.000 kroner, som hun på få dage fik indsamlet til den hærværksramte bager.

Det skriver den konservative politiker på Twitter.
- Ali er blevet frikendt i sagen i Østre Landsret. Dette har ingen forbindelse til sagen fra Tingbjerg, hvor politiet fortsat siger, at “der tegner sig et broget billede”. Vi afventer mere viden, før der tages endelig stilling til indsamlingen.

Inger Støjberg fortryder til gengæld ikke, at hun bakkede op om bageren, da han stod frem i medierne og fortalte om sit smadrede bageri, der også indeholdt en café.

- Nej. Det her handler om, at hvis man har begået noget kriminelt, skal man straffes. Det gælder Ali, og det gælder alle andre.

- Mit budskab var, at vi ikke skal have et parallelt system, og at det er vigtigt at gå til politiet i sådan nogle sager. Det gjorde han. Og det var det, jeg bakkede op om, sagde Støjberg inden domsafsigelsen i Østre Landsret.

Politiet er fortsat i gang med at efterforske sagen om det hærværksramte bageri.
Det viser sig, at Tingbjerg-bagerens far er indblandet i en form for konflikt med den tidligere ejer af bageriet. Ifølge Jyllands-Posten har den tidligere ejer anmeldt Ali Parnias far for forsøg på afpresning.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142