23948sdkhjf

Omstridt Bauhaus-grund er solgt igen

2 grundsalg på 3 uger - byggecentret frygter for fremtiden.

En omstridt grund i Herning, hvor byggecentret Bauhaus lejer sig ind, er nu blevet solgt - kun 3 uger efter at grunden blev solgt på tvangsauktion.

Spar Nord Bank, som købte grunden på tvangsauktion, har solgt den til pensionskassen Topdanmark Ejendom, skriver Herning Folkeblad.

Bauhaus i Herning har fulgt grundens skæbne med frygt, fordi Herning Kommune i anledning af ejendomssalget har foreslået en ny lokalplan, som tillader en ny ejer at skjule Bauhaus-varehuset bag nyopførte bygninger.

Den lokalplan er ikke blevet vedtaget endnu, og ejendomsselskabets adm. direktør Søren Holm siger til Herning Folkeblad, at en ny lokalplan ikke har været afgørende for købet.

- Vores køb er ikke afhængigt af lokalplanen, men det gør ikke investeringen mindre interessant, siger han til avisen.

Avisen skriver, at Topdanmark Ejendom og Bauhaus skal mødes i denne uge for at tale om de 11.000 kvadratmeter, som Bauhaus lejer af grundejeren.

Bauhaus vil undgå, at en ny ejer i samarbejde med kommunen og i kraft af ny lokalplan gør byggecentret usynligt for hovedvejens trafikerende.

- Vi forstår ikke, hvordan kommunen kan finde på at lave en lokalplan i strid med vores ønsker. Vi har ikke været med i dialogen om planen. Selv om kommunen har ret til at lave den, synes vi ikke, at etikken er fantastisk. Herning Kommune ved, hvad synlighed betyder for os. Det gjorde det i tidernes morgen, da kontrakten blev lavet, og det gør det stadig i dag, sagde Mads Jørgensen, dansk kædedirektør for Bauhaus, til Herning Folkeblad i november 2017.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.409