23948sdkhjf

Dansk Erhverv vil stoppe billige pakker fra Kina

Danmark skal følge Sveriges eksempel og fjerner bagatelgrænsen på pakker fra 3. lande, mener Dansk Erhverv.
Danske forbrugere køber i stigende grad direkte på udenlandske hjemmesider. Sidste år modtog PostNord over 10 millioner forsendelser alene fra Kina.

I dag er pakker fra lande fra eksempelvis Kina og USA fritaget for moms, hvis værdien af pakkens indhold angives til at være under 80 kroner.

Det er et stort problem, idet der er talrige eksempler på, at der snydes med pakkens værdi for at undgå at betale moms.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

EU-landene har besluttet at fjerne bagatelgrænsen fra 2021, men Sverige vil gå foran og gøre det allerede nu. Dansk Erhverv opfordrer til at det undersøges, om Danmark kan gøre det samme.

- Det er vores opfattelse, at der foregår omfattende svindel med pakker sendt fra bl.a. Kina, og at kontrollen er ikke god nok. Det betyder, at den danske stat går glip af store momsindtægter, og at danske virksomheder bliver udsat for en både ulovlig og unfair konkurrence. Sverige vil fjerne momsfritagelsen for postordreleverancer fra 3. lande under 80 kroner allerede nu, og det bør Danmark også gøre, siger Lone Rasmussen, markedschef i Dansk Erhverv.

Truer forbrugersikkerheden
Hvis bagatelgrænsen bliver ophævet, så ville det betyde, at de pågældende forsendelser vil blive pålagt et administrationsgebyr, som for PostNords tilfælde er på 128 kroner plus moms.

På grund af en forældet postaftale har asiatiske firmaer kunne sende pakker til Danmark meget billigt.

- Det ville være fantastisk, hvis vi kunne stoppe denne praksis hurtigt. Det er i øvrigt ikke kun et spørgsmål om, at statskassen uretmæssigt går glip af indtægter, og danske virksomheder bliver udsat for ulovlig konkurrence. Det handler også om forbrugersikkerhed. Der er ganske enkelt ikke de samme krav til produktsikkerhed i for eksempel Kina, som der er inden for EU, så forbrugerne risikerer at købe produkter, der indeholder skadelig kemi eller er farlige, siger Lone Rasmussen.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095