23948sdkhjf

Sådan kommer det nye Friis Shoppingcenter til at se ud

Indkøbscentret får helt ny facade og et helt nyt udtryk.
Friis Shoppingcenters hvide facade, som man kender den nu, med det markante røde logo er ved at være en saga blot.

Omdannelsen af facaden på Friis Shoppingcenter er gået i gang, og planerne for hvordan bygningen fremover vil se ud er klar – og nordjyderne kan snart glæde sig til en helt ny shoppingdestination på Gabels Torv, skriver centret i en pressemeddelelse.

Den nye facade, der skal pryde shoppingcentret, vil indeholde store glaspartier og varme farver, som kommer til udtryk i det kobberholdige materiale tombak, som facaden beklædes med.

Det er en legering af kobber og zink, der er vedligeholdelsesfri og holdbar. Farven er mørk gyldenbrun og giver derfor Friis’ ellers hvide bygning et opgraderet og urbant udtryk.

- Det kommercielle udtryk har været et bærende element i vores planlægning. Friis Shoppingcenter skal fremstå som det, det er – et shoppingcenter. Man skal ikke være i tvivl om, at man her kan shoppe i kendte internationale modekoncepter, spise på restauranter og caféer, ordne sine daglige, praktiske indkøb, snuppe en kop kaffe på vejen ned til sin bil, parkere, træne og opholde sig i detailhandlen i centrum af Aalborg. Det skal bygningen udstråle udadtil, forklarer center manager i Friis Shoppingcenter Lotte Vestergaard Skou.

Selve indgangspartiet på Gabels Torv bliver også forvandlet. Indgangen flyttes, og de nuværende rondeldøre skiftes ud med pinolhængte døre i glas, der åbner indgangspartiet op. Dermed fremstår indgangen mere imødekommende og med mere storhed end traditionelle rondeldøre.

Samtidig øges tilgængeligheden med masser af lys og endnu flere indgangspartier.

Udover de nuværende indgange på Gabels Torv og Nyhavnsgade samt indgangen til Magasin på Nytorv og i Nørregade kommer der en ny indgang under gangbroerne på Nytorv. Derudover åbnes der op med udeservering til Dalle Valle og Joe & The Juice – noget der også er med til at skabe mere liv på Gabels Torv, mener Lotte Vestergaard Skou:

- Da vi begyndte at lægge planer for ombygningen, og hvad Friis Shoppingcenter skulle være, så havde vi én vigtig mission: det skal være et centralt mødested, som aalborggenserne kan være stolte af. Et sted hvor man kan gøre sine indkøb, og hvor man kan opholde sig og bruge byen aktivt. Detailhandel er med til at skabe en levende bymidte, og Aalborg har en fantastisk detailhandel med en god blanding af lokale købmænd, store kædebutikker, hyggelige caféer og mange gode aktiviteter. Det ønsker vi at bidrage til.

Den nye facade forventes at stå klar til sommer, og Friis Shoppingcenter holder åbent under hele ombygningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078